Statistics:
Visits: 1,055 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Gasca umpluta
Q: | Intreaba despre Gasca umpluta |
Ingrediente
500 g ficat de gască, 200 g unt, 50 ml coniac, 300 g aspic, piper, nucşoară, sare.
Mod de preparare
Se curăţă ficatul de părţile pătate de fiere şi de pieliţă, după care se ţine cîteva ore în lapte dulce, la rece. După ce se ia de la rece, se pune la fiert într-un vas acoperit, împreună cu 50-100 g grăsime de pasăre, puţin vin, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper, sare şi se fierbe circa 30 min. Se lasă apoi să se răcească în zeama în care a fiert, după care se curăţă de grăsimea de deasupra, se dă prin maşina de tocat de două ori (a doua oară prin sita deasă), după care se adaugă untul moale, coniacul, nucşoara, piper pisa t, sare şi se amestecă bine, frecîndu-se cu o lingură de lemn pană se obţine o pastă pufoasă.
Cu pasta obţinută se umple o formă mică de chec sau alte forme mici (de tarte sau ceşti de cafea), se lasă să se întărească bine la rece, apoi încălzindu-se puţin forma în apă caldă se răstoarnă pe un platou. Pateul de ficat se ornează după gust şi după ce este bine răcit se glasează de 2-3 ori cu aspic, iar în jur se garniseşte cu aspic tocat sau cu cuburi de aspic.
500 g ficat de gască, 200 g unt, 50 ml coniac, 300 g aspic, piper, nucşoară, sare.
Mod de preparare
Se curăţă ficatul de părţile pătate de fiere şi de pieliţă, după care se ţine cîteva ore în lapte dulce, la rece. După ce se ia de la rece, se pune la fiert într-un vas acoperit, împreună cu 50-100 g grăsime de pasăre, puţin vin, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper, sare şi se fierbe circa 30 min. Se lasă apoi să se răcească în zeama în care a fiert, după care se curăţă de grăsimea de deasupra, se dă prin maşina de tocat de două ori (a doua oară prin sita deasă), după care se adaugă untul moale, coniacul, nucşoara, piper pisa t, sare şi se amestecă bine, frecîndu-se cu o lingură de lemn pană se obţine o pastă pufoasă.
Cu pasta obţinută se umple o formă mică de chec sau alte forme mici (de tarte sau ceşti de cafea), se lasă să se întărească bine la rece, apoi încălzindu-se puţin forma în apă caldă se răstoarnă pe un platou. Pateul de ficat se ornează după gust şi după ce este bine răcit se glasează de 2-3 ori cu aspic, iar în jur se garniseşte cu aspic tocat sau cu cuburi de aspic.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :