FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,046
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Gasca umpluta

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Gasca umpluta

 Q:   Intreaba despre Gasca umpluta       
Gasca umpluta Ingrediente

500 g ficat de gască, 200 g unt, 50 ml coniac, 300 g aspic, piper, nucşoară, sare.

Mod de preparare

Se curăţă ficatul de părţile pătate de fiere şi de pieliţă, după care se ţine cîteva ore în lapte dulce, la rece. După ce se ia de la rece, se pune la fiert într-un vas acoperit, împreună cu 50-100 g grăsime de pasăre, puţin vin, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper, sare şi se fierbe circa 30 min. Se lasă apoi să se răcească în zeama în care a fiert, după care se curăţă de grăsimea de deasupra, se dă prin maşina de tocat de două ori (a doua oară prin sita deasă), după care se adaugă untul moale, coniacul, nucşoara, piper pisa t, sare şi se amestecă bine, frecîndu-se cu o lingură de lemn pană se obţine o pastă pufoasă.

Cu pasta obţinută se umple o formă mică de chec sau alte forme mici (de tarte sau ceşti de cafea), se lasă să se întărească bine la rece, apoi încălzindu-se puţin forma în apă caldă se răstoarnă pe un platou. Pateul de ficat se ornează după gust şi după ce este bine răcit se glasează de 2-3 ori cu aspic, iar în jur se garniseşte cu aspic tocat sau cu cuburi de aspic.


Tag-uri: gasca, coniac, piper



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :