Statistics:
Visits: 1,033 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Musaca de vinete cu carne de porc - speciala
Q: | Intreaba despre Musaca de vinete cu carne de porc - speciala |
Ingrediente:
Carne de porc 750 g, vinete 2,5 kg, unt 350 g, morcovi, 100 g, cartofi 100 g, ceapă 200 g, ouă 3 buc, smântână 300 g, făină 100 g, roşii 1,5 kg, supă de oase 500 ml, bulion de tomate 50 g, verdeaţă 1 leg, piper, sare.
Cum se prepară:
Vinetele se taie felii cu grosimea de circa 1 cm, se opăresc şi se aşează pe o planşetă înclinată, ca să se scurgă de zeamă. După ce s-au scurs bine, se şterg cu un ştergar, se dau prin făină şi se prăjesc în unt pe ambele părţi. Carnea se dă prin maşină împreună cu morcovii, cartofii cruzi, ceapa călită, sarea şi piperul şi se prăjeşte în untul rămas, adăugându-se din când în când supă de oase amestecată cu bulion de tomate, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă circa 30 min. După ce s-a răcit, se adaugă ouăle şi verdeaţa şi se amestecă bine. Se unge cu unt o tavă de cuptor, se aşează un rând de vinete, peste care se aşează un rând de felii de roşii, apoi un strat de carne şi se continuă, până ce se epuizează carnea, vinetele şi roşiile, având grijă ca ultimele straturi să fie de vinete şi roşii. Se prepară un sos din supă amestecată cu bulionul rămas, smântână, făină, sare şi piper, se toarnă sosul peste musaca, se dă vasul la cuptor şi se lasă să scadă sosul. Această musaca se poate prepara şi cu carne de pasăre.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Carne de porc 750 g, vinete 2,5 kg, unt 350 g, morcovi, 100 g, cartofi 100 g, ceapă 200 g, ouă 3 buc, smântână 300 g, făină 100 g, roşii 1,5 kg, supă de oase 500 ml, bulion de tomate 50 g, verdeaţă 1 leg, piper, sare.
Cum se prepară:
Vinetele se taie felii cu grosimea de circa 1 cm, se opăresc şi se aşează pe o planşetă înclinată, ca să se scurgă de zeamă. După ce s-au scurs bine, se şterg cu un ştergar, se dau prin făină şi se prăjesc în unt pe ambele părţi. Carnea se dă prin maşină împreună cu morcovii, cartofii cruzi, ceapa călită, sarea şi piperul şi se prăjeşte în untul rămas, adăugându-se din când în când supă de oase amestecată cu bulion de tomate, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă circa 30 min. După ce s-a răcit, se adaugă ouăle şi verdeaţa şi se amestecă bine. Se unge cu unt o tavă de cuptor, se aşează un rând de vinete, peste care se aşează un rând de felii de roşii, apoi un strat de carne şi se continuă, până ce se epuizează carnea, vinetele şi roşiile, având grijă ca ultimele straturi să fie de vinete şi roşii. Se prepară un sos din supă amestecată cu bulionul rămas, smântână, făină, sare şi piper, se toarnă sosul peste musaca, se dă vasul la cuptor şi se lasă să scadă sosul. Această musaca se poate prepara şi cu carne de pasăre.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Tag-uri: musaca, vinete, carne de porc, smantana, legume, verdeata |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 29 October '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :