Statistics:
Visits: 937 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Musaca de vinete
Q: | Intreaba despre Musaca de vinete |
Ingrediente
300 g carne macra de vaca, 200 g carne de porc, 150 g untura, 2-3 cepe, 1,5 kg vinete, 300 g rosii, 2-3 oua, 100 g smantana, 50 g cascaval, 1 legatura verdeata, 50 ,g faina, 30 g pesmet, piper, sare, 600 g sos tomat.
Mod de preparare
Carnea taiata in bucati mici se inabusa impreuna cu ceapa taiata marunt. Cand este gata se lasa sa se raceasca, apoi se da prin masina de tocat, Se adauga 2 oua, piper, sare, verdeata taiata marunt, sare si se amesteca.
intr-o tava unsa cu untura si presarata cu pesmet, se aseaza alternativ un strat de vinete si unul de carne, iar intre ele felii de rosii (in total 3 straturi de felii de vinete prajite si 2 straturi de carne). Peste ultimul strat de vinete se aseaza rosii taiate.
Tava se introduce in cuptor si, cand incepe sa se coaca musacaua, se toarna deasupra 1 ou batut amestecat bine cu faina si smantana, se presara totul cu cascaval ras si se introduce din nou in cuptor, tinandu-se pana se rumeneste. Se serveste cu sos tomat.
300 g carne macra de vaca, 200 g carne de porc, 150 g untura, 2-3 cepe, 1,5 kg vinete, 300 g rosii, 2-3 oua, 100 g smantana, 50 g cascaval, 1 legatura verdeata, 50 ,g faina, 30 g pesmet, piper, sare, 600 g sos tomat.
Mod de preparare
Carnea taiata in bucati mici se inabusa impreuna cu ceapa taiata marunt. Cand este gata se lasa sa se raceasca, apoi se da prin masina de tocat, Se adauga 2 oua, piper, sare, verdeata taiata marunt, sare si se amesteca.
intr-o tava unsa cu untura si presarata cu pesmet, se aseaza alternativ un strat de vinete si unul de carne, iar intre ele felii de rosii (in total 3 straturi de felii de vinete prajite si 2 straturi de carne). Peste ultimul strat de vinete se aseaza rosii taiate.
Tava se introduce in cuptor si, cand incepe sa se coaca musacaua, se toarna deasupra 1 ou batut amestecat bine cu faina si smantana, se presara totul cu cascaval ras si se introduce din nou in cuptor, tinandu-se pana se rumeneste. Se serveste cu sos tomat.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 27 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :