Statistics:
Visits: 766 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Musaca de catofi, branza si vinete
Q: | Intreaba despre Musaca de catofi, branza si vinete |
Ingrediente
800 g cartofi, 600 g vinete, 200 g ceapă, 5-6 ardei graşi, 3-4 roşii, 150 ml ulei, 100 g branză, 2 ouă, 1/4 l lapte, 1-2 linguri făină, sare, piper, pesmet.
Mod de prepapare
Se curăţă cartofii, se spală, se taie în felii şi se prăjesc în ulei încins. Cartofii se prăjesc pe rand, după care în uleiul rămas se prăjesc vinetele în prealabil curăţate, spălate, tăiate în felii şi trecute prin făină, apoi se pun pe un platou, iar în uleiul rămas sau în alt ulei curat se căleşte ceapa tăiată mărunt. După ce ceapa s-a călit puţin se adaugă roşiile opărite, curăţate de pieliţe şi de seminţe şi ardeii graşi tăiaţi, se potriveşte de sare şi de piper şi se mai lasă să se înăbuşe pană scade apa pe care o las ă. Intr-o tavă unsă cu ulei şi presărată cu pesmet se aşază alternativ un strat de felii de cartofi prăjiţi, apoi un strat cu vinete şi ceapă cu roşii, ultimul strat fiind de cartofi.
Se introduce tava cu musaca în cuptor pană se va rumeni puţin pe deasupra, după care se toarnă peste musaca o compoziţie pregătită din: ouă şi făină subţiate cu lapte, iar pe deasupra se presară cu branză rasă sau cu caşcaval ras şi se mai ţine în cuptor pană se vor rumeni şi acestea.
800 g cartofi, 600 g vinete, 200 g ceapă, 5-6 ardei graşi, 3-4 roşii, 150 ml ulei, 100 g branză, 2 ouă, 1/4 l lapte, 1-2 linguri făină, sare, piper, pesmet.
Mod de prepapare
Se curăţă cartofii, se spală, se taie în felii şi se prăjesc în ulei încins. Cartofii se prăjesc pe rand, după care în uleiul rămas se prăjesc vinetele în prealabil curăţate, spălate, tăiate în felii şi trecute prin făină, apoi se pun pe un platou, iar în uleiul rămas sau în alt ulei curat se căleşte ceapa tăiată mărunt. După ce ceapa s-a călit puţin se adaugă roşiile opărite, curăţate de pieliţe şi de seminţe şi ardeii graşi tăiaţi, se potriveşte de sare şi de piper şi se mai lasă să se înăbuşe pană scade apa pe care o las ă. Intr-o tavă unsă cu ulei şi presărată cu pesmet se aşază alternativ un strat de felii de cartofi prăjiţi, apoi un strat cu vinete şi ceapă cu roşii, ultimul strat fiind de cartofi.
Se introduce tava cu musaca în cuptor pană se va rumeni puţin pe deasupra, după care se toarnă peste musaca o compoziţie pregătită din: ouă şi făină subţiate cu lapte, iar pe deasupra se presară cu branză rasă sau cu caşcaval ras şi se mai ţine în cuptor pană se vor rumeni şi acestea.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :