Statistics:
Visits: 946 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Marinata de crap sau alte specii de peste
Q: | Intreaba despre Marinata de crap sau alte specii de peste |
Ingrediente:
7 kg crap sau alte feluri de peşte, 100 ml ulei, 1 morcov, 2 cepe, 1 ţelină, 50 g bulion, 100 ml oţet, 1 lingură făină, 1-2 foi dafin, boabe de piper, sare, cimbru, lămaie.
Mod de preparare:
7 kg crap sau alte feluri de peşte, 100 ml ulei, 1 morcov, 2 cepe, 1 ţelină, 50 g bulion, 100 ml oţet, 1 lingură făină, 1-2 foi dafin, boabe de piper, sare, cimbru, lămaie.
Peştele se curăţă, se spalâ, se taie în bucăţi, se sărează şi se rumeneşte în ulei bine încins. Pentru marinată, peştele se rumeneşte doar, deoarece mai fierbe în sosul marinat. în uleiul rămas de la peşte, se prăjesc împreună morcovul, ţelina, toate tăiate felii. Se ad augă la urmă ceapa şi o lingură de făină şi se stinge după 1-2 min cu oţet, bulion şi puţină boia, adăugând apă după nevoie. Se lasă să fiarbă sosul 30 min, se potriveşte de sare şi oţet (marinată trebuie să fie acrişoară), apoi se strecoară.
Crapul prăjit se pune într-o tavă şi peste el se toarnă sosul preparat. Se mai adaugă 2 foi de dafin, 1 fir de cimbru şi se lasă să deâ o dată în fiert. Se recomandă ca după ce a dat în fiert, să se introducă în cuptor pentru circa 10 min.
Marinată se serveşte numai rece, aranjată pe un platou şi garnisită cu felii de lămaie.
7 kg crap sau alte feluri de peşte, 100 ml ulei, 1 morcov, 2 cepe, 1 ţelină, 50 g bulion, 100 ml oţet, 1 lingură făină, 1-2 foi dafin, boabe de piper, sare, cimbru, lămaie.
Mod de preparare:
7 kg crap sau alte feluri de peşte, 100 ml ulei, 1 morcov, 2 cepe, 1 ţelină, 50 g bulion, 100 ml oţet, 1 lingură făină, 1-2 foi dafin, boabe de piper, sare, cimbru, lămaie.
Peştele se curăţă, se spalâ, se taie în bucăţi, se sărează şi se rumeneşte în ulei bine încins. Pentru marinată, peştele se rumeneşte doar, deoarece mai fierbe în sosul marinat. în uleiul rămas de la peşte, se prăjesc împreună morcovul, ţelina, toate tăiate felii. Se ad augă la urmă ceapa şi o lingură de făină şi se stinge după 1-2 min cu oţet, bulion şi puţină boia, adăugând apă după nevoie. Se lasă să fiarbă sosul 30 min, se potriveşte de sare şi oţet (marinată trebuie să fie acrişoară), apoi se strecoară.
Crapul prăjit se pune într-o tavă şi peste el se toarnă sosul preparat. Se mai adaugă 2 foi de dafin, 1 fir de cimbru şi se lasă să deâ o dată în fiert. Se recomandă ca după ce a dat în fiert, să se introducă în cuptor pentru circa 10 min.
Marinată se serveşte numai rece, aranjată pe un platou şi garnisită cu felii de lămaie.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 03 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :