FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,011
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Friptura de porc marinata

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Friptura de porc marinata

 Q:   Intreaba despre Friptura de porc marinata       
Friptura de porc marinata Ingrediente

Carne cata este nevoie, iar pentru marinare sunt necesare urmatoarele componente (pentru 3 kg de carne): 1 L de apa, 1-2 cepe, 1 morcov, 1 telina, 1 capatana de usturoi, 1-2 foi dafin, 1 fir de cimbru, cateva boabe de ienibahar si de piper, otet, sare.

Mod de preparare

Legumele, dupa ce au fost curatate si spalate, se taie in felii subtiri si se pun la fiert in cantitatea de apa prevazuta, impreuna cu toate componentele. Se fierb in vas acoperit, 10 min, ia foc iute.

Intre timp, carnea impanata cu slanina afumata si cu usturoi sau simpla, taiata in bucati de aproximativ 1 kg si de forma lunguiata, se leaga cu sfoara si se aseaza intr-un vas smaltuit peste care se toarna marinata calduta si se tine acoperita intr-un vas racoros pana a doua zi (se poa te tine si 2—3 zile).

Cand vrem s-o punem la fript, carnea se scoate din marinata, se sterge, se aseaza intr-o tava cu putina untura infierbantata si se introduce in cuptorul bine incins. Dupa ce s-a rumenit pe o parte se intoarce, se adauga cateva linguri de zeama de marinata si se frige in continuare.

Daca cuptorul arde prea tare, ca sa nu se arda friptura pe deasupra, se acopera cu o coala de hartie unsa cu grasime si se mai frige pana este gata, apoi se scoate in alt vas, iar in sosul din tava se pot adauga: 1 lingura de faina uscata la tigaie, 1 lingura de bulion sau 2—3 rosii, 1—2 ardei grasi, sau numai 1 lingura de mustar.

Se stinge sosul cu zeama de marinata sau cu apa; se poate adauga si 1 pahar de vin. Se lasa tava pe foc sa fiarba pana scade sosul cat este nevoie, se strecoara si se toarna fierbinte peste carnea taiata in felii, cand se serveste la masa.


Tag-uri: friptura, porc, morcov



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 27 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :