Statistics:
Visits: 1,089 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Friptura de porc marinata
Q: | Intreaba despre Friptura de porc marinata |
Ingrediente
Carne cata este nevoie, iar pentru marinare sunt necesare urmatoarele componente (pentru 3 kg de carne): 1 L de apa, 1-2 cepe, 1 morcov, 1 telina, 1 capatana de usturoi, 1-2 foi dafin, 1 fir de cimbru, cateva boabe de ienibahar si de piper, otet, sare.
Mod de preparare
Legumele, dupa ce au fost curatate si spalate, se taie in felii subtiri si se pun la fiert in cantitatea de apa prevazuta, impreuna cu toate componentele. Se fierb in vas acoperit, 10 min, ia foc iute.
Intre timp, carnea impanata cu slanina afumata si cu usturoi sau simpla, taiata in bucati de aproximativ 1 kg si de forma lunguiata, se leaga cu sfoara si se aseaza intr-un vas smaltuit peste care se toarna marinata calduta si se tine acoperita intr-un vas racoros pana a doua zi (se poa te tine si 2—3 zile).
Cand vrem s-o punem la fript, carnea se scoate din marinata, se sterge, se aseaza intr-o tava cu putina untura infierbantata si se introduce in cuptorul bine incins. Dupa ce s-a rumenit pe o parte se intoarce, se adauga cateva linguri de zeama de marinata si se frige in continuare.
Daca cuptorul arde prea tare, ca sa nu se arda friptura pe deasupra, se acopera cu o coala de hartie unsa cu grasime si se mai frige pana este gata, apoi se scoate in alt vas, iar in sosul din tava se pot adauga: 1 lingura de faina uscata la tigaie, 1 lingura de bulion sau 2—3 rosii, 1—2 ardei grasi, sau numai 1 lingura de mustar.
Se stinge sosul cu zeama de marinata sau cu apa; se poate adauga si 1 pahar de vin. Se lasa tava pe foc sa fiarba pana scade sosul cat este nevoie, se strecoara si se toarna fierbinte peste carnea taiata in felii, cand se serveste la masa.
Carne cata este nevoie, iar pentru marinare sunt necesare urmatoarele componente (pentru 3 kg de carne): 1 L de apa, 1-2 cepe, 1 morcov, 1 telina, 1 capatana de usturoi, 1-2 foi dafin, 1 fir de cimbru, cateva boabe de ienibahar si de piper, otet, sare.
Mod de preparare
Legumele, dupa ce au fost curatate si spalate, se taie in felii subtiri si se pun la fiert in cantitatea de apa prevazuta, impreuna cu toate componentele. Se fierb in vas acoperit, 10 min, ia foc iute.
Intre timp, carnea impanata cu slanina afumata si cu usturoi sau simpla, taiata in bucati de aproximativ 1 kg si de forma lunguiata, se leaga cu sfoara si se aseaza intr-un vas smaltuit peste care se toarna marinata calduta si se tine acoperita intr-un vas racoros pana a doua zi (se poa te tine si 2—3 zile).
Cand vrem s-o punem la fript, carnea se scoate din marinata, se sterge, se aseaza intr-o tava cu putina untura infierbantata si se introduce in cuptorul bine incins. Dupa ce s-a rumenit pe o parte se intoarce, se adauga cateva linguri de zeama de marinata si se frige in continuare.
Daca cuptorul arde prea tare, ca sa nu se arda friptura pe deasupra, se acopera cu o coala de hartie unsa cu grasime si se mai frige pana este gata, apoi se scoate in alt vas, iar in sosul din tava se pot adauga: 1 lingura de faina uscata la tigaie, 1 lingura de bulion sau 2—3 rosii, 1—2 ardei grasi, sau numai 1 lingura de mustar.
Se stinge sosul cu zeama de marinata sau cu apa; se poate adauga si 1 pahar de vin. Se lasa tava pe foc sa fiarba pana scade sosul cat este nevoie, se strecoara si se toarna fierbinte peste carnea taiata in felii, cand se serveste la masa.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 27 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :