FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,236
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Piept de porc marinat si afumat

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Piept de porc marinat si afumat

 Q:   Intreaba despre Piept de porc marinat si afumat       
Piept de porc marinat si afumatIngrediente

2-3 kg piept, iar pentru marinata, la 2 L de apa se iau 300 g sare, 2-3 g silitra, 1 lingurita de zahar

Mod de preparare

Se scot oasele din piept, acesta se taie in fasii de 10—15 cm latime care se freaca cu sare apoi se pun la sarare la fel ca si slanina (v. reteta "Slanina cruda sarata"). Peste 3—4 zile se scoate pieptul, se scutura bine de sarea lipita, se aseaza in alt vas curat si peste el se toarna marinata.

Se acopera si se tine pieptul indesat in marinata 2—3 zile, dupa care se intoarce si se indeasa bine din nou, astfel ca sa fie acoperit de solutia de marinata. Dupa 3—4 zile pieptul se scoate din vas, se leaga la un capat cu sfoara si se lasa atarnat pentru o zi sa se zvante, dupa care se pune pentru 2—3 zile la fum rece pentru afumare.

Astfel preparat, poate fi pastrat timp mai indelungat.
Pentru consumare se va fierbe numai o cantitate care se va consuma in 2—3 zile, iar restul se va pastra la loc rece.


Tag-uri: piept, porc, afumat



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 04 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :