Statistics:
Visits: 2,236 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Piept de porc marinat si afumat
Q: | Intreaba despre Piept de porc marinat si afumat |
Ingrediente
2-3 kg piept, iar pentru marinata, la 2 L de apa se iau 300 g sare, 2-3 g silitra, 1 lingurita de zahar
Mod de preparare
Se scot oasele din piept, acesta se taie in fasii de 10—15 cm latime care se freaca cu sare apoi se pun la sarare la fel ca si slanina (v. reteta "Slanina cruda sarata"). Peste 3—4 zile se scoate pieptul, se scutura bine de sarea lipita, se aseaza in alt vas curat si peste el se toarna marinata.
Se acopera si se tine pieptul indesat in marinata 2—3 zile, dupa care se intoarce si se indeasa bine din nou, astfel ca sa fie acoperit de solutia de marinata. Dupa 3—4 zile pieptul se scoate din vas, se leaga la un capat cu sfoara si se lasa atarnat pentru o zi sa se zvante, dupa care se pune pentru 2—3 zile la fum rece pentru afumare.
Astfel preparat, poate fi pastrat timp mai indelungat.
Pentru consumare se va fierbe numai o cantitate care se va consuma in 2—3 zile, iar restul se va pastra la loc rece.
2-3 kg piept, iar pentru marinata, la 2 L de apa se iau 300 g sare, 2-3 g silitra, 1 lingurita de zahar
Mod de preparare
Se scot oasele din piept, acesta se taie in fasii de 10—15 cm latime care se freaca cu sare apoi se pun la sarare la fel ca si slanina (v. reteta "Slanina cruda sarata"). Peste 3—4 zile se scoate pieptul, se scutura bine de sarea lipita, se aseaza in alt vas curat si peste el se toarna marinata.
Se acopera si se tine pieptul indesat in marinata 2—3 zile, dupa care se intoarce si se indeasa bine din nou, astfel ca sa fie acoperit de solutia de marinata. Dupa 3—4 zile pieptul se scoate din vas, se leaga la un capat cu sfoara si se lasa atarnat pentru o zi sa se zvante, dupa care se pune pentru 2—3 zile la fum rece pentru afumare.
Astfel preparat, poate fi pastrat timp mai indelungat.
Pentru consumare se va fierbe numai o cantitate care se va consuma in 2—3 zile, iar restul se va pastra la loc rece.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 04 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :