Statistics:
Visits: 769 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Iepure cu legume si morcovi
Q: | Intreaba despre Iepure cu legume si morcovi |
Ingrediente
Pentru 6 portii:
7,200 kg carne de iepure, 200 g ceapa, 1 telina, 200 g morcovi, 2-3 ardei grasi, 1 capatana de usturoi, 300 g cartofi, 50 g bulion, 2-3 rosii, 1/2 lingurita de boia, 1 frunza de dafin, cateva boabe de piper, cimbru, 1 pahar de vin, 300 ml ulei,1 legatura de patrunjel verde.
Mod de preparare
In jumatate din cantitatea de ulei se prajeste carnea marinata taiata in bucati si cand este gata se scoate si se pune in alt vas, iar in uleiul ramas se prajeste ceapa si usturoiul taiate marunt.
Cand ceapa este aproape prajita se adauga bulionul, boia, foaia de dafin, piper, cimbru si se stinge cu vin. Ca friptura sa aiba sos deajuns se mai adauga apa calda si se lasa 5—6 min la fiert, dupa care se rastoarna peste carne si se lasa sa fiarba impreuna pana ce carnea este gata.
Intre timp, in uleiul ramas se inabusa separat legumele taiate in bucati mici. Cand legumele s-au calit se sting cu apa calda si se lasa sa fiarba pana sunt gata, dupa care se adauga peste carne si impreuna se mai fierb 5—6 min.
La servire se presara cu patrunjel verde taiat marunt.
Pentru 6 portii:
7,200 kg carne de iepure, 200 g ceapa, 1 telina, 200 g morcovi, 2-3 ardei grasi, 1 capatana de usturoi, 300 g cartofi, 50 g bulion, 2-3 rosii, 1/2 lingurita de boia, 1 frunza de dafin, cateva boabe de piper, cimbru, 1 pahar de vin, 300 ml ulei,1 legatura de patrunjel verde.
Mod de preparare
In jumatate din cantitatea de ulei se prajeste carnea marinata taiata in bucati si cand este gata se scoate si se pune in alt vas, iar in uleiul ramas se prajeste ceapa si usturoiul taiate marunt.
Cand ceapa este aproape prajita se adauga bulionul, boia, foaia de dafin, piper, cimbru si se stinge cu vin. Ca friptura sa aiba sos deajuns se mai adauga apa calda si se lasa 5—6 min la fiert, dupa care se rastoarna peste carne si se lasa sa fiarba impreuna pana ce carnea este gata.
Intre timp, in uleiul ramas se inabusa separat legumele taiate in bucati mici. Cand legumele s-au calit se sting cu apa calda si se lasa sa fiarba pana sunt gata, dupa care se adauga peste carne si impreuna se mai fierb 5—6 min.
La servire se presara cu patrunjel verde taiat marunt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :