Statistics:
Visits: 714 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa crema de morcovi
Q: | Intreaba despre Supa crema de morcovi |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 400 g morcovi, 30 g făină, 100 g unt, 3 1 supă de legume sau apă, 1/2 pahar smantană, zahăr, 200 g crutoane de franzelă rumenită.
Mod de preparare
Se curăţă morcovii, se spală, se taie in felii şi se pun la fiert cu puţină apă, 1 linguriţă de zahăr şi 1/2 linguriţă de sare. Se fierb până sunt gata.
Separat, intr-o cratiţă, se incălzeşte unt, se adaugă făina şi după 5-6 min se stinge cu 3 L de supă de legume, sau cu apă şi se răstoarnă peste morcovi, lăsându-se să mai fiarbă impreună 5-6 min, după care se dau prin pasoar sau printr-o sită deasă.
Se lasă să mai dea intr-un clocot, se ia vasul de pe foc şi după 10-15 min se drege cu ou şi smantană.
Se serveşte cu crutoane de franzelă rumenite puţin la cuptor.
Pentru 6 porţii: 400 g morcovi, 30 g făină, 100 g unt, 3 1 supă de legume sau apă, 1/2 pahar smantană, zahăr, 200 g crutoane de franzelă rumenită.
Mod de preparare
Se curăţă morcovii, se spală, se taie in felii şi se pun la fiert cu puţină apă, 1 linguriţă de zahăr şi 1/2 linguriţă de sare. Se fierb până sunt gata.
Separat, intr-o cratiţă, se incălzeşte unt, se adaugă făina şi după 5-6 min se stinge cu 3 L de supă de legume, sau cu apă şi se răstoarnă peste morcovi, lăsându-se să mai fiarbă impreună 5-6 min, după care se dau prin pasoar sau printr-o sită deasă.
Se lasă să mai dea intr-un clocot, se ia vasul de pe foc şi după 10-15 min se drege cu ou şi smantană.
Se serveşte cu crutoane de franzelă rumenite puţin la cuptor.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :