Statistics:
Visits: 1,133 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ghiveci oltenesc din legume proaspete si carne de pasare
Q: | Intreaba despre Ghiveci oltenesc din legume proaspete si carne de pasare |
Ingrediente :
Carne de pasăre 1 kg, ulei 250 g, cartofi 300 g, morcovi 100 g, ţelină 100 g, mazăre verde 200 g, fasole verde 200 g, vinete 400 g, dovlecei 200 g, varză dulce 300 g, ceapă 200 g, ardei graşi 100 g, roşii 500 g, suc de roşii 500 ml, verdeaţă 2 leg, sare.
Mod de preparare :
Carnea de pasăre se tranşează, se sărează şi se prăjeşte în ulei. În grăsimea rămasă se căleşte ceapa tocată mărunt. Se stinge cu roşiile curăţate de coajă şi seminţe. Se adaugă celelalte legume curăţate şi tăiate în bucăţi potrivite şi se aleg. La sfarşit se adaugă o legătură de verdeaţă tocată. Se pune jumătate din cantitatea de legume călite într-un vas de cuptor, se aşează bucăţile de carne şi se acoperă cu restul de legume. Se toarnă peste legume suc de roşii şi se dă vasul la cuptor timp de 45-58 min. La servit se adaugă restul de verdeaţă tocată.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Carne de pasăre 1 kg, ulei 250 g, cartofi 300 g, morcovi 100 g, ţelină 100 g, mazăre verde 200 g, fasole verde 200 g, vinete 400 g, dovlecei 200 g, varză dulce 300 g, ceapă 200 g, ardei graşi 100 g, roşii 500 g, suc de roşii 500 ml, verdeaţă 2 leg, sare.
Mod de preparare :
Carnea de pasăre se tranşează, se sărează şi se prăjeşte în ulei. În grăsimea rămasă se căleşte ceapa tocată mărunt. Se stinge cu roşiile curăţate de coajă şi seminţe. Se adaugă celelalte legume curăţate şi tăiate în bucăţi potrivite şi se aleg. La sfarşit se adaugă o legătură de verdeaţă tocată. Se pune jumătate din cantitatea de legume călite într-un vas de cuptor, se aşează bucăţile de carne şi se acoperă cu restul de legume. Se toarnă peste legume suc de roşii şi se dă vasul la cuptor timp de 45-58 min. La servit se adaugă restul de verdeaţă tocată.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :