FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 972
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Friptura la tava

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Friptura la tava

 Q:   Intreaba despre Friptura la tava       
Friptura la tava Pentru fripturi se foloseste carnea macra, iar daca se taie in bucati, se cauta ca acestea sa fie la fel de groase.

Carnea se spala, se sterge, i se da o forma lunguiata potrivit de groasa si se sareaza. (Unele fripturi se impaneaza cu usturoi, costita afumata si legume.)

Se pune la fript intr-o tava groasa, cu untura infierbantata, in cuptorul bine incins. Daca cuptorul este slab, friptura mai mult fierbe, si atunci, scade si se intareste.

Friptura la cuptor sau inabusita pe plita trebuie intoarsa fara sa se intepe (prin intepare iese tot sucul din carne) si stropita tot timpul; nu trebuie lasat sa scada sucul (zeama); de cate ori zeama scade se adauga apa calda ca sa nu se arda grasimea din tava.

Pentru aceasta trebuie si o tava sau cratita potrivita, dupa marimea bucatii d e carne, fara sa ramana spatiu gol, altfel iese friptura amaruie. Spre sfarsitul frigerii, ca sa nu se piarda aroma, se adauga legumele si mirodeniile (ceapa, morcov, telina, albitura, usturoi, piper boabe, foi de dafin si cimbru).

Daca se frige carnea in conditii bune, sosul ramas (jiul) in tava contine atat gustul si sucul carnii cat si al legumelor adaugate in el.

Cand friptura este gata se scoate din tava, iar tava se pune pe plita sa mai scada lichidul, daca eventual este prea mult; daca lichidul a scazut, atunci se adauga 1—2 pahare de supa de oase sau apa calda si, dupa gust, 1 pahar de vin.

Se lasa sa dea in cateva clocote, dupa care sosul se strecoara pasand si legumele in sos (se dau prin sita legumele impreuna cu sosul).

Acest sos se serveste cu friptura si se toarna peste garnituri: piure de cartofi, orez, macaroane etc, dand acestora un gust excelent.


Tag-uri: friptura, tava, sos



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 27 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :