Statistics:
Visits: 1,037 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Friptura de iepure impanata cu slanina
Q: | Intreaba despre Friptura de iepure impanata cu slanina |
Ingrediente
1,500 kg carne de iepure (partea carnoasa), 200 g slanina proaspata, 1 capatana de usturoi, 100 ml ulei, sare, piper.
Mod de preparare
Iepurele se pune la marinat. (Iepurele tanar poate fi gatit si fara sa fie marinat.)
Dupa ce a stat la marinat, carnea se scoate, se sterge, se impaneaza cu suvite de slanina si usturoi, se presara cu sare si piper, se unge cu ulei, se pune intr-o tava cu ulei bine incalzit si se introduce in cuptorul bine incalzit.
Intre timp se stropeste cu sosul din tava si, daca sosul scade, se adauga cate putina zeama din marinata si la urma un paharel de vin.
Se serveste taiata in bucati si foarte fierbinte, pe platou incalzit si cu garnituri dupa plac: cartofi prajiti, gogonele cu cartofi, orez si altele.
1,500 kg carne de iepure (partea carnoasa), 200 g slanina proaspata, 1 capatana de usturoi, 100 ml ulei, sare, piper.
Mod de preparare
Iepurele se pune la marinat. (Iepurele tanar poate fi gatit si fara sa fie marinat.)
Dupa ce a stat la marinat, carnea se scoate, se sterge, se impaneaza cu suvite de slanina si usturoi, se presara cu sare si piper, se unge cu ulei, se pune intr-o tava cu ulei bine incalzit si se introduce in cuptorul bine incalzit.
Intre timp se stropeste cu sosul din tava si, daca sosul scade, se adauga cate putina zeama din marinata si la urma un paharel de vin.
Se serveste taiata in bucati si foarte fierbinte, pe platou incalzit si cu garnituri dupa plac: cartofi prajiti, gogonele cu cartofi, orez si altele.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :