FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 912
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Friptura de porc cu salata de cartofi

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Friptura de porc cu salata de cartofi

 Q:   Intreaba despre Friptura de porc cu salata de cartofi       
Friptura de porc cu salata de cartofi Carnea se fasoneaza dupa dorinta, se impaneaza cu usturoi, se leaga circular cu o sfoara, se sareaza, se pune intr-o tava cu untura sau ulei si se introduce in cuptorul bine incins.

Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti, se adauga cateva felii de ceapa, morcov, usturoi, telina, cateva boabe de piper, 1 fir de cimbru, 1 foaie de dafin si cateva linguri de apa, lasandu-se sa se friga pana se inmoaie carnea. Intre timp, daca scade lichidul in tava, se mai adauga din cand in cand cate putina apa.

Cand carnea este gata, se scoate in alt vas, iar tava se pune pe plita la foc, ca sa scada lichidul daca este prea subtire sau se mai stinge cu supa de oase sau cu apa calda si se adauga, dupa gust, sare, otet si mustar si dupa ce a dat in cateva clocote, se strecoara peste friptura taiata in fe lii.

La anumite mese festive, aceasta friptura se serveste cu salata de cartofi cu ceapa marinata, pregatita astfel: la 1 kg de cartofi fierti in coaja, se iau 2—3 cepe de marime mijlocie, se taie cat mai subtire in felii, se sareaza putin, se toarna peste ele 1/2 pahar de otet fierbinte fiert in prealabil impreuna cu o frunza mica de dafin, cateva boabe de piper si de ienibahar si se acopera ermetic.

Cartofii se curata de coaja, se taie in felii subtiri la care se adauga ceapa (care s-a marinat), sare, piper si ulei dupa gust si se amesteca.
La friptura se serveste si sos fierbinte cu salata rece.


Tag-uri: friptura, porc, cartofi



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 27 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :