Statistics:
Visits: 926 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Friptura de porc cu salata de cartofi
Q: | Intreaba despre Friptura de porc cu salata de cartofi |
Carnea se fasoneaza dupa dorinta, se impaneaza cu usturoi, se leaga circular cu o sfoara, se sareaza, se pune intr-o tava cu untura sau ulei si se introduce in cuptorul bine incins.
Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti, se adauga cateva felii de ceapa, morcov, usturoi, telina, cateva boabe de piper, 1 fir de cimbru, 1 foaie de dafin si cateva linguri de apa, lasandu-se sa se friga pana se inmoaie carnea. Intre timp, daca scade lichidul in tava, se mai adauga din cand in cand cate putina apa.
Cand carnea este gata, se scoate in alt vas, iar tava se pune pe plita la foc, ca sa scada lichidul daca este prea subtire sau se mai stinge cu supa de oase sau cu apa calda si se adauga, dupa gust, sare, otet si mustar si dupa ce a dat in cateva clocote, se strecoara peste friptura taiata in fe lii.
La anumite mese festive, aceasta friptura se serveste cu salata de cartofi cu ceapa marinata, pregatita astfel: la 1 kg de cartofi fierti in coaja, se iau 2—3 cepe de marime mijlocie, se taie cat mai subtire in felii, se sareaza putin, se toarna peste ele 1/2 pahar de otet fierbinte fiert in prealabil impreuna cu o frunza mica de dafin, cateva boabe de piper si de ienibahar si se acopera ermetic.
Cartofii se curata de coaja, se taie in felii subtiri la care se adauga ceapa (care s-a marinat), sare, piper si ulei dupa gust si se amesteca.
La friptura se serveste si sos fierbinte cu salata rece.
Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti, se adauga cateva felii de ceapa, morcov, usturoi, telina, cateva boabe de piper, 1 fir de cimbru, 1 foaie de dafin si cateva linguri de apa, lasandu-se sa se friga pana se inmoaie carnea. Intre timp, daca scade lichidul in tava, se mai adauga din cand in cand cate putina apa.
Cand carnea este gata, se scoate in alt vas, iar tava se pune pe plita la foc, ca sa scada lichidul daca este prea subtire sau se mai stinge cu supa de oase sau cu apa calda si se adauga, dupa gust, sare, otet si mustar si dupa ce a dat in cateva clocote, se strecoara peste friptura taiata in fe lii.
La anumite mese festive, aceasta friptura se serveste cu salata de cartofi cu ceapa marinata, pregatita astfel: la 1 kg de cartofi fierti in coaja, se iau 2—3 cepe de marime mijlocie, se taie cat mai subtire in felii, se sareaza putin, se toarna peste ele 1/2 pahar de otet fierbinte fiert in prealabil impreuna cu o frunza mica de dafin, cateva boabe de piper si de ienibahar si se acopera ermetic.
Cartofii se curata de coaja, se taie in felii subtiri la care se adauga ceapa (care s-a marinat), sare, piper si ulei dupa gust si se amesteca.
La friptura se serveste si sos fierbinte cu salata rece.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 27 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :