Statistics:
Visits: 1,216 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Friptura de porc la tava cu untura
Q: | Intreaba despre Friptura de porc la tava cu untura |
Ingrediente
1 kg carne de porc, 1 lingura de untura, 1 morcov, 1 ceapa, cateva boabe de piper, 1/2 capatana de usturoi, sare.
Mod de preparare
Carnea macra, din pulpa sau spate, se sareaza putin si se pune la fript intr-o tava cu untura si putina apa in cuptorul bine incins. Cand carnea s-a rumenit se intoarce, apoi se adauga morcovul, ceapa taiata subtire, usturoi si boabe de piper.
Intre timp se intoarce friptura, iar daca scade sucul de carne, se adauga din cand in cand cate putina apa, stropindu-se friptura cu acest suc (jiu) din tava.
Friptura este gata cand s-a rumenit pe ambele parti; daca totusi se considera ca nu este suficient de moale, se acopera cu un capac sau cu o hartie alba unsa ca sa nu se arda, iar daca sosul (sucul) este scazut se mai adauga apa si se continua frigerea pana ce friptura se fragezeste complet.
Cand este gata se scoate, iar sosul impreuna cu legumele se strecoara prin sita pasandu-se.
Friptura se taie in felii in momentul servirii, altfel se usuca. Se serveste cu diferite garnituri ca: piure de cartofi, spanac, fasole, cartofi prajiti, varza calita, soteuri de legume etc.
1 kg carne de porc, 1 lingura de untura, 1 morcov, 1 ceapa, cateva boabe de piper, 1/2 capatana de usturoi, sare.
Mod de preparare
Carnea macra, din pulpa sau spate, se sareaza putin si se pune la fript intr-o tava cu untura si putina apa in cuptorul bine incins. Cand carnea s-a rumenit se intoarce, apoi se adauga morcovul, ceapa taiata subtire, usturoi si boabe de piper.
Intre timp se intoarce friptura, iar daca scade sucul de carne, se adauga din cand in cand cate putina apa, stropindu-se friptura cu acest suc (jiu) din tava.
Friptura este gata cand s-a rumenit pe ambele parti; daca totusi se considera ca nu este suficient de moale, se acopera cu un capac sau cu o hartie alba unsa ca sa nu se arda, iar daca sosul (sucul) este scazut se mai adauga apa si se continua frigerea pana ce friptura se fragezeste complet.
Cand este gata se scoate, iar sosul impreuna cu legumele se strecoara prin sita pasandu-se.
Friptura se taie in felii in momentul servirii, altfel se usuca. Se serveste cu diferite garnituri ca: piure de cartofi, spanac, fasole, cartofi prajiti, varza calita, soteuri de legume etc.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 27 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :