Statistics:
Visits: 1,049 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Curcan umplut cu castane
Q: | Intreaba despre Curcan umplut cu castane |
Ingrediente
1 curcan tanăr, 500 g carne de porc, 1 kg castane, 100 g unt, 100 ml ulei sau untură, piper, sare, 30 g coniac sau rom.
Mod de preparare
Se curăţă curcanul, se spală, se sărează, se ţine la rece cateva ore, după care se şterge pe dinăuntru cu un şervet uscat şi se umple cu următoarea compoziţie: carnea de porc se trece prin maşina de tocat cu sită deasă, se potriveşte de sare, piper, se amestecă şi se pune într-o tigaie cu unt, pe foc; se prăjeşte puţin, amestecand.
Intre timp, castanele se crestează în cruciş şi se pun la fiert timp de 1 oră. După ce se curăţă de coaja exterioară şi de cea interioară, se pun într-o cratiţă, cu pu ţină apă şi unt, şi se înăbuşă sub capac pană se înmoaie. Apoi, castanele se trec prin sită sau se adaugă la carnea prăjită şi împreună se trec prin maşina de tocat. Se adaugă romul, se amestecă şi cu compoziţia obţinută se umple curcanul, se coase, se unge cu ulei, se aşază într-o tavă cu puţină apă şi se introduce în cuptorul încălzit potrivit; se frige încet ca să se pătrundă bine. După ce curcanul s-a rumenit se întoarce şi se unge cu zeama din tava în care se frige. Spre sfarşit nu se mai unge, pentru ca să se formeze crusta de piele. Curcanul umplut se tranşează astfel: după ce i s-a scos aţa se taie pulpele, apoi pieptul în felii, la fel şi umplutura.
Se poate servi cald sau rece.
1 curcan tanăr, 500 g carne de porc, 1 kg castane, 100 g unt, 100 ml ulei sau untură, piper, sare, 30 g coniac sau rom.
Mod de preparare
Se curăţă curcanul, se spală, se sărează, se ţine la rece cateva ore, după care se şterge pe dinăuntru cu un şervet uscat şi se umple cu următoarea compoziţie: carnea de porc se trece prin maşina de tocat cu sită deasă, se potriveşte de sare, piper, se amestecă şi se pune într-o tigaie cu unt, pe foc; se prăjeşte puţin, amestecand.
Intre timp, castanele se crestează în cruciş şi se pun la fiert timp de 1 oră. După ce se curăţă de coaja exterioară şi de cea interioară, se pun într-o cratiţă, cu pu ţină apă şi unt, şi se înăbuşă sub capac pană se înmoaie. Apoi, castanele se trec prin sită sau se adaugă la carnea prăjită şi împreună se trec prin maşina de tocat. Se adaugă romul, se amestecă şi cu compoziţia obţinută se umple curcanul, se coase, se unge cu ulei, se aşază într-o tavă cu puţină apă şi se introduce în cuptorul încălzit potrivit; se frige încet ca să se pătrundă bine. După ce curcanul s-a rumenit se întoarce şi se unge cu zeama din tava în care se frige. Spre sfarşit nu se mai unge, pentru ca să se formeze crusta de piele. Curcanul umplut se tranşează astfel: după ce i s-a scos aţa se taie pulpele, apoi pieptul în felii, la fel şi umplutura.
Se poate servi cald sau rece.
Tag-uri: curcan, castane, carne de porc, ulei |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :