FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,054
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Curcan umplut cu castane

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Curcan umplut cu castane

 Q:   Intreaba despre Curcan umplut cu castane       
Curcan umplut cu castane Ingrediente

1 curcan tanăr, 500 g carne de porc, 1 kg castane, 100 g unt, 100 ml ulei sau untură, piper, sare, 30 g coniac sau rom.

Mod de preparare

Se curăţă curcanul, se spală, se sărează, se ţine la rece cateva ore, după care se şterge pe dinăuntru cu un şervet uscat şi se umple cu următoarea compoziţie: carnea de porc se trece prin maşina de tocat cu sită deasă, se potriveşte de sare, piper, se amestecă şi se pune într-o tigaie cu unt, pe foc; se prăjeşte puţin, amestecand.

Intre timp, castanele se crestează în cruciş şi se pun la fiert timp de 1 oră. După ce se curăţă de coaja exterioară şi de cea interioară, se pun într-o cratiţă, cu pu ţină apă şi unt, şi se înăbuşă sub capac pană se înmoaie. Apoi, castanele se trec prin sită sau se adaugă la carnea prăjită şi împreună se trec prin maşina de tocat. Se adaugă romul, se amestecă şi cu compoziţia obţinută se umple curcanul, se coase, se unge cu ulei, se aşază într-o tavă cu puţină apă şi se introduce în cuptorul încălzit potrivit; se frige încet ca să se pătrundă bine. După ce curcanul s-a rumenit se întoarce şi se unge cu zeama din tava în care se frige. Spre sfarşit nu se mai unge, pentru ca să se formeze crusta de piele. Curcanul umplut se tranşează astfel: după ce i s-a scos aţa se taie pulpele, apoi pieptul în felii, la fel şi umplutura.

Se poate servi cald sau rece.


Tag-uri: curcan, castane, carne de porc, ulei



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :