Statistics:
Visits: 850 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tort de castane II
Q: | Intreaba despre Tort de castane II |
Ingrediente:
Făină 200 g, zahăr 150 g, ouă 7 buc. Siropul: zahăr 100 g, apă 150 ml, apă de flori 20 ml. Crema: zahăr 220 g, unt 240 g, ouă 2 buc, lapte 50 ml, piure de castane 250 g, zahăr vanilat 1 plic.
Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se amestecă gălbenuşurile, cu 100 g zahăr iar, după ce zahărul s-a dizolvat, se adaugă făina amestecandu-se bine. Albuşurile se bat cu telul, se adaugă restul de zahăr, bătandu-se pană ce zahărul se dizolvă complet. Se amestecă cele două compoziţii şi se toarnă într-o formă de tort îmbrăcată cu hartie şi se coace în cuptor la un foc potrivit. După ce s-a copt, se lasă să se răcea scă, se despică blatul cu un cuţit de patiserie obţinandu-se trei foi, care se însiropează. Se umplu foile cu cremă de castane şi se montează tortul. Pentru sirop: apa se pune la fiert împreună cu zahărul. După ce a fiert cateva minute, se ia de pe foc, se lasă să se răcească şi apoi se adaugă apa de flori. Crema de castane se prepară astfel: se amestecă ouăle cu laptele şi 100 g zahăr, se pune vasul la foc, amestecandu-se tot timpul. Cand a dat în fiert, se ia de pe foc şi se continuă amestecatul, pană ce compoziţia s-a răcit. Piureul de castane se amestecă cu restul de zahăr şi untul, pană ce se obţine o cremă spumoasă, care se amestecă cu compoziţia fiartă şi cu zahărul vanilat.
Făină 200 g, zahăr 150 g, ouă 7 buc. Siropul: zahăr 100 g, apă 150 ml, apă de flori 20 ml. Crema: zahăr 220 g, unt 240 g, ouă 2 buc, lapte 50 ml, piure de castane 250 g, zahăr vanilat 1 plic.
Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se amestecă gălbenuşurile, cu 100 g zahăr iar, după ce zahărul s-a dizolvat, se adaugă făina amestecandu-se bine. Albuşurile se bat cu telul, se adaugă restul de zahăr, bătandu-se pană ce zahărul se dizolvă complet. Se amestecă cele două compoziţii şi se toarnă într-o formă de tort îmbrăcată cu hartie şi se coace în cuptor la un foc potrivit. După ce s-a copt, se lasă să se răcea scă, se despică blatul cu un cuţit de patiserie obţinandu-se trei foi, care se însiropează. Se umplu foile cu cremă de castane şi se montează tortul. Pentru sirop: apa se pune la fiert împreună cu zahărul. După ce a fiert cateva minute, se ia de pe foc, se lasă să se răcească şi apoi se adaugă apa de flori. Crema de castane se prepară astfel: se amestecă ouăle cu laptele şi 100 g zahăr, se pune vasul la foc, amestecandu-se tot timpul. Cand a dat în fiert, se ia de pe foc şi se continuă amestecatul, pană ce compoziţia s-a răcit. Piureul de castane se amestecă cu restul de zahăr şi untul, pană ce se obţine o cremă spumoasă, care se amestecă cu compoziţia fiartă şi cu zahărul vanilat.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 21 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :