Statistics:
Visits: 1,010 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Curcan umplut cu nuci
Q: | Intreaba despre Curcan umplut cu nuci |
Ingrediente
1 curcan, 500 g miez de nucă, 500 g ceapă, 200 ml ulei, 5-6 ouă, 100 g pesmet alb, 2-3 linguri de pătrunjel verde tăiat mărunt, 50 ml rom, sare, piper.
Mod de preparare
Curcanul se curăţă, se spală, se şterge cu un şervet uscat, se sărează şi se ţine la rece pană se prepară umplutura.
Miezul de nucă se curăţă, se pune într-o tavă pe hartie albă şi se introduce în cuptor, la foc foarte slab şi cu uşa cuptorului deschisă, amestecandu-se mereu pană se usucă bine. Se lasă apoi să se răcească şi se trece prin maşina de tocat sau prin maşina de nuci.
Intre timp, se taie ceapa mărunt, se căleÅŸte cu o parte din ulei pană se rumeneÅ Ÿte puÅ£in, după care se ia de pe foc ÅŸi se adaugă pesmetul, pătrunjelul verde tăiat mărunt, ouăle, piper, sare ÅŸi nucile măcinate. Se amestecă, se adaugă romul ÅŸi cu compoziÅ£ia respectivă se umple curcanul, care se coase, se unge cu restul de ulei, se aÅŸază într-o tavă cu puÅ£ină apă ÅŸi se introduce în cuptor, ungandu-se din cand în cand (din 10 în 10 min) cu grăsimea din tavă. După ce s-a rumenit se întoarce, iar dacă s-a rumenit prea repede se micÅŸorează focul ÅŸi peste curcan se pune o hartie unsă cu grăsime ÅŸi, se continuă frigerea cam 2-3 ore.
1 curcan, 500 g miez de nucă, 500 g ceapă, 200 ml ulei, 5-6 ouă, 100 g pesmet alb, 2-3 linguri de pătrunjel verde tăiat mărunt, 50 ml rom, sare, piper.
Mod de preparare
Curcanul se curăţă, se spală, se şterge cu un şervet uscat, se sărează şi se ţine la rece pană se prepară umplutura.
Miezul de nucă se curăţă, se pune într-o tavă pe hartie albă şi se introduce în cuptor, la foc foarte slab şi cu uşa cuptorului deschisă, amestecandu-se mereu pană se usucă bine. Se lasă apoi să se răcească şi se trece prin maşina de tocat sau prin maşina de nuci.
Intre timp, se taie ceapa mărunt, se căleÅŸte cu o parte din ulei pană se rumeneÅ Ÿte puÅ£in, după care se ia de pe foc ÅŸi se adaugă pesmetul, pătrunjelul verde tăiat mărunt, ouăle, piper, sare ÅŸi nucile măcinate. Se amestecă, se adaugă romul ÅŸi cu compoziÅ£ia respectivă se umple curcanul, care se coase, se unge cu restul de ulei, se aÅŸază într-o tavă cu puÅ£ină apă ÅŸi se introduce în cuptor, ungandu-se din cand în cand (din 10 în 10 min) cu grăsimea din tavă. După ce s-a rumenit se întoarce, iar dacă s-a rumenit prea repede se micÅŸorează focul ÅŸi peste curcan se pune o hartie unsă cu grăsime ÅŸi, se continuă frigerea cam 2-3 ore.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :