Statistics:
Visits: 975 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
O reteta pentru castane zaharisite
Q: | Intreaba despre O reteta pentru castane zaharisite |
Ingrediente
1 kg castane, 0,5 kg zahar, 200 ml apa.
Mod de preparare
Se aleg castane de marime potrivita si se cresteaza intr-o parte, dupa care se coc pe gratar. Se curata de coaja si de pielita maro pana ce castanele raman albe, curate.
Se aseaza zaharul cu apa pe marginea masinii, la un foc slab, pana ce se dizolva complet. Se trage apoi vasul la un foc iute sa fiarba pana ce se caramelizeaza si capata culoare maronie.
Cand se ingroasa siropul prea tare se adauga putina apa. in fiecare castana se infige o scobitoare si se introduc in sirop. Se scot si se aseaza pe o planseta udata cu apa rece unde se lasa sa se raceasca.
Castanele se introduc in siropul cald; daca siropul este rece, se intareste si nu se prinde frumos de castane. Cand sunt gata se aseza in turtii mici speciale pentru bomboane.
1 kg castane, 0,5 kg zahar, 200 ml apa.
Mod de preparare
Se aleg castane de marime potrivita si se cresteaza intr-o parte, dupa care se coc pe gratar. Se curata de coaja si de pielita maro pana ce castanele raman albe, curate.
Se aseaza zaharul cu apa pe marginea masinii, la un foc slab, pana ce se dizolva complet. Se trage apoi vasul la un foc iute sa fiarba pana ce se caramelizeaza si capata culoare maronie.
Cand se ingroasa siropul prea tare se adauga putina apa. in fiecare castana se infige o scobitoare si se introduc in sirop. Se scot si se aseaza pe o planseta udata cu apa rece unde se lasa sa se raceasca.
Castanele se introduc in siropul cald; daca siropul este rece, se intareste si nu se prinde frumos de castane. Cand sunt gata se aseza in turtii mici speciale pentru bomboane.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :