Statistics:
Visits: 1,139 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Curcan cu masline
Q: | Intreaba despre Curcan cu masline |
Ingrediente
1 kg carne de curcan, 100 ml ulei, 100 g ceapă, 50 g bulion, 120 g măsline, 1/2 lămaie, 100 ml vin, 30 g făină, 1 morcov, 1/2 ţelină, foi de dafin, cimbru, piper boabe, sare.
Mod de preparare
Curcanul se taie în bucăţi (nu se sărează) care se prăjesc în ulei; acestea se scot, iar în uleiul rămas se călesc ceapa şi legumele tăiate în felii subţiri. După ce legumele s-au rumenit puţin, se adaugă făina, bulionul, se stinge cu vin şi apă, se adaugă o foaie de dafin, o ramură de cimbru, boabe de piper şi se mai lasă să fiarbă 20-30 min. Se strecoară apoi peste Măslinele fierte se adaugă spre sfarşitul fierberii cărnii şi împreună se mai fierb 5-6 min, după care se potriveşte mancarea de sare. La servire se pune cate o felie de lămaie pe fiecare bucată de carne. Se serveşte rece sau cald.
1 kg carne de curcan, 100 ml ulei, 100 g ceapă, 50 g bulion, 120 g măsline, 1/2 lămaie, 100 ml vin, 30 g făină, 1 morcov, 1/2 ţelină, foi de dafin, cimbru, piper boabe, sare.
Mod de preparare
Curcanul se taie în bucăţi (nu se sărează) care se prăjesc în ulei; acestea se scot, iar în uleiul rămas se călesc ceapa şi legumele tăiate în felii subţiri. După ce legumele s-au rumenit puţin, se adaugă făina, bulionul, se stinge cu vin şi apă, se adaugă o foaie de dafin, o ramură de cimbru, boabe de piper şi se mai lasă să fiarbă 20-30 min. Se strecoară apoi peste Măslinele fierte se adaugă spre sfarşitul fierberii cărnii şi împreună se mai fierb 5-6 min, după care se potriveşte mancarea de sare. La servire se pune cate o felie de lămaie pe fiecare bucată de carne. Se serveşte rece sau cald.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :