Statistics:
Visits: 836 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Curcan la tava
Q: | Intreaba despre Curcan la tava |
Ingrediente :
Curcan 1 buc, varză murată 4 kg, ulei 200 g, coniac 25 ml, piper, sare.
Mod de preparare :
Curcanul se sărează şi se lasă să stea cateva ore. Se taie vârful aripelor şi al picioarelor, se pudrează în înterior cu maghiran pisat, se unge curcanul cu ulei, se aşează într-o tavă pe cateva beţişoare şi se dă la cuptor. În timpul frigerii se stropeşte cu sosul format. După circa 90 min. se unge curcanul cu ulei amestecat cu coniac şi se dă din nou la cuptor pe timp de o oră pentru rumenire. Curcanul trebuie fript la început la un foc potrivit, pentru ca să se pătrundă bine şi apoi se continuă frigerea la un foc mai tare pentru rumenire. Când este gata, se tranşează şi se serveşte în stare caldă, cu varză călită. Varza călită se prepară astfel: se desfac foile de varză, se scurg, se taie faşii subţiri, se storc bine şi se călesc în uleiul rămas. Din când în când se adaugă puţină apă. La sfarşit se dă vasul la cuptor timp de 20-30 minute.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Curcan 1 buc, varză murată 4 kg, ulei 200 g, coniac 25 ml, piper, sare.
Mod de preparare :
Curcanul se sărează şi se lasă să stea cateva ore. Se taie vârful aripelor şi al picioarelor, se pudrează în înterior cu maghiran pisat, se unge curcanul cu ulei, se aşează într-o tavă pe cateva beţişoare şi se dă la cuptor. În timpul frigerii se stropeşte cu sosul format. După circa 90 min. se unge curcanul cu ulei amestecat cu coniac şi se dă din nou la cuptor pe timp de o oră pentru rumenire. Curcanul trebuie fript la început la un foc potrivit, pentru ca să se pătrundă bine şi apoi se continuă frigerea la un foc mai tare pentru rumenire. Când este gata, se tranşează şi se serveşte în stare caldă, cu varză călită. Varza călită se prepară astfel: se desfac foile de varză, se scurg, se taie faşii subţiri, se storc bine şi se călesc în uleiul rămas. Din când în când se adaugă puţină apă. La sfarşit se dă vasul la cuptor timp de 20-30 minute.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :