Statistics:
Visits: 927 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Friptura de curcan in aspic
Q: | Intreaba despre Friptura de curcan in aspic |
Ingrediente
1 curcan sau o bucată, untură pentru uns, sare.
Mod de preparare
Pentru acest fel de friptură trebuie ca curcanul să fie gras. Se frige la cuptor la fel ca friptura de curcan din reţeta precedentă. După ce s-a răcit, curcanul se taie astfel: întai pieptul în felii cît mai subţiri, apoi se taie şi pulpele, dar în bucăţi potrivite, cam de 50-60 g. Se aşază pe un platou, întai bucăţile din pulpe peste care se pun feliile de piept, se toarnă deasupra aspicul lichid, după care se pun la un loc răcoros sau în frigider. După ce aspicul s-a închegat, se ornează deasupra cu bucăţi de diferite forme tăiate din legume, ouă fierte, ardei roşii sau gogoşari, castraveciori etc.
Aceste legume aplicate sau date prin aspic lichid prin răcire se prind de carne, putînd fi glasate pe deasupra cu aspic. Aspicul are două roluri: 1) apără carnea ca să nu se inegrească; 2) conferă preparatului un aspect lucios, atrăgător, dandu-i şi un gust plăcut.
Pentru prepararea aspicului reţeta 1541.
1 curcan sau o bucată, untură pentru uns, sare.
Mod de preparare
Pentru acest fel de friptură trebuie ca curcanul să fie gras. Se frige la cuptor la fel ca friptura de curcan din reţeta precedentă. După ce s-a răcit, curcanul se taie astfel: întai pieptul în felii cît mai subţiri, apoi se taie şi pulpele, dar în bucăţi potrivite, cam de 50-60 g. Se aşază pe un platou, întai bucăţile din pulpe peste care se pun feliile de piept, se toarnă deasupra aspicul lichid, după care se pun la un loc răcoros sau în frigider. După ce aspicul s-a închegat, se ornează deasupra cu bucăţi de diferite forme tăiate din legume, ouă fierte, ardei roşii sau gogoşari, castraveciori etc.
Aceste legume aplicate sau date prin aspic lichid prin răcire se prind de carne, putînd fi glasate pe deasupra cu aspic. Aspicul are două roluri: 1) apără carnea ca să nu se inegrească; 2) conferă preparatului un aspect lucios, atrăgător, dandu-i şi un gust plăcut.
Pentru prepararea aspicului reţeta 1541.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :