FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 918
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Friptura de curcan in aspic

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Friptura de curcan in aspic

 Q:   Intreaba despre Friptura de curcan in aspic       
Friptura de curcan in aspicIngrediente

1 curcan sau o bucată, untură pentru uns, sare.

Mod de preparare

Pentru acest fel de friptură trebuie ca curcanul să fie gras. Se frige la cuptor la fel ca friptura de curcan din reţeta precedentă. După ce s-a răcit, curcanul se taie astfel: întai pieptul în felii cît mai subţiri, apoi se taie şi pulpele, dar în bucăţi potrivite, cam de 50-60 g. Se aşază pe un platou, întai bucăţile din pulpe peste care se pun feliile de piept, se toarnă deasupra aspicul lichid, după care se pun la un loc răcoros sau în frigider. După ce aspicul s-a închegat, se ornează deasupra cu bucăţi de diferite forme tăiate din legume, ouă fierte, ardei roşii sau gogoşari, castraveciori etc.

Aceste legume aplicate sau date prin aspic lichid prin răcire se prind de carne, putînd fi glasate pe deasupra cu aspic. Aspicul are două roluri: 1) apără carnea ca să nu se inegrească; 2) conferă preparatului un aspect lucios, atrăgător, dandu-i şi un gust plăcut.
Pentru prepararea aspicului reţeta 1541.


Tag-uri: friptura, curcan, untura, sare



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :