FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 809
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Crap umplut cu orez si stafide

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Crap umplut cu orez si stafide

 Q:   Intreaba despre Crap umplut cu orez si stafide       
Crap umplut cu orez si stafide Ingrediente:

1,5 kg crap, 1/4 kg ceapă, 100 ml ulei, 70 g orez, 50 g stafide, 50 g pline albă, 1 ou, 1 lingură pătrunjel verde tăiat mărunt, 1 linguriţă de bulion, sare şi piper.


Mod de preparare:

Se alege un crap mare, se curăţă de solzi, se despică în lung pe la şira spinării care se scoate şi tot pe acolo se scot intestinele, icrele sau lapţii (fără să se taie la burtă). Apoi se mai scot urechile şi osul amar. După ce se spală, peştele se usucă cu un şervet, se sărează şi se lasă să stea pană se pregăteşte umplutura. Se toacă mărunt ceapa, se înăbuşă în ulei şi cand s-a rumenit se adaugă orezul spălat şi bine scurs de apă şi se lasă să se prăjească cateva minute, după care se stinge cu zeamă de peşte sau de legume. Se potriveşte de sare şi piper. Se acoperă cu un capac şi se ţine la cuptor sau pe ochiul aragazului (acoperit cu un disc de tablă groasă şi cu focul cat se poate de mic). Orezul se înăbuşă cam 15-20 min, după care se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu miezul de pâine albă înmuiată în lapte, oul, stafidele înmuiate şi cu pătrunjelul tăiat mărunt.
Se umple crapul pregătit cu această pastă şi se coase tăietura de pe şira spinării în aşa fel ca peştele să-şi recapete forma normală, se leagă cu o aţă groasă în 4-6 locuri, ca să nu se desfacă, se unge cu ulei şi se pune într-o tavă unsă şi ea cu ulei. Se introduce în cuptor şi, în timp ce se coace, se unge peştele mereu cu ulei din tavă, ca să se rumenească uniform. Cand este gata se lasă să se răcească, apoi se scoate aţa şi se taie în curmeziş (oblic), în aşa fel încat atunci cand se va aşeza pe platou să aibă aspect de peşte întreg, cu cap şi coadă. Se garniseşte cu frunze de salată verde şi cu salată de sfeclă roşie cu hrean sau cu altă salată.


Tag-uri: crap, ceapa, ulei, stafide, sare



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 03 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :