Statistics:
Visits: 1,027 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ardei gras umplut cu orez
Q: | Intreaba despre Ardei gras umplut cu orez |
Ingrediente
Ardei graşi, 200 g orez, 100 g ceapă, 150 ml ulei, 50 g bulion de roşii sau 500 g roşii, verdeaţă, sare.
Mod de prepapare
Ceapa se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se pune la călit într-o cratiţă cu ulei; cand se îngălbeneşte, se adaugă orezul ales, spălat şi scurs de apă, lăsandu-se să se prăjească puţin. Se stinge cu jumătate din bulionul de roşii şi cu apă fierbinte în cantitate de două ori mai mare decat orezul; se amestecă, se adaugăsare şi dubla ce a dat în fiert se ţine acoperit cu un capac pe foc moale sau se introduce în cuptor unde se lasă 20 min. Se aleg ardei graşi, li se taie cate un căpăcel în partea dins pre coadă, se spală, se curăţă bine de seminţe şi fiecare se crestează la capăt sau se taie puţin la varf (ca să pătrundă fierberea prin umplutură). Se umplu ardeii cu orezul potrivit de sare, eventual de piper şi se mai adaugă verdeaţă (mărar şi pătrunjel proaspăt tăiate mărunt). Se ung ardeii cu ulei, se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi printre ei se pun roşiile (dacă sunt mici se pun întregi, dacă nu, tăiate în bucăţi), după care se introduc în cuptor. Cand încep să se rumenească se adaugă sosul preparat din restul de bulion sau cu suc de roşii amestecat cu o lingură de făină şi subţiat cu apă caldă, apoi se lasă să fiarbă la foc moale circa 45 min.
Se servesc reci, însă se pot servi şi calzi cu smantana. (Ardeii pentru umplut se pot opări cu apă fiartă).
Ardei graşi, 200 g orez, 100 g ceapă, 150 ml ulei, 50 g bulion de roşii sau 500 g roşii, verdeaţă, sare.
Mod de prepapare
Ceapa se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se pune la călit într-o cratiţă cu ulei; cand se îngălbeneşte, se adaugă orezul ales, spălat şi scurs de apă, lăsandu-se să se prăjească puţin. Se stinge cu jumătate din bulionul de roşii şi cu apă fierbinte în cantitate de două ori mai mare decat orezul; se amestecă, se adaugăsare şi dubla ce a dat în fiert se ţine acoperit cu un capac pe foc moale sau se introduce în cuptor unde se lasă 20 min. Se aleg ardei graşi, li se taie cate un căpăcel în partea dins pre coadă, se spală, se curăţă bine de seminţe şi fiecare se crestează la capăt sau se taie puţin la varf (ca să pătrundă fierberea prin umplutură). Se umplu ardeii cu orezul potrivit de sare, eventual de piper şi se mai adaugă verdeaţă (mărar şi pătrunjel proaspăt tăiate mărunt). Se ung ardeii cu ulei, se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi printre ei se pun roşiile (dacă sunt mici se pun întregi, dacă nu, tăiate în bucăţi), după care se introduc în cuptor. Cand încep să se rumenească se adaugă sosul preparat din restul de bulion sau cu suc de roşii amestecat cu o lingură de făină şi subţiat cu apă caldă, apoi se lasă să fiarbă la foc moale circa 45 min.
Se servesc reci, însă se pot servi şi calzi cu smantana. (Ardeii pentru umplut se pot opări cu apă fiartă).
Tag-uri: ardei gras, orez, ceapa, ulei |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :