Statistics:
Visits: 868 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Crap umplut cu ciuperci si orez II
Q: | Intreaba despre Crap umplut cu ciuperci si orez II |
Ingrediente:
Crap 1 kg, ceapă 200 g, orez 100 g, ciuperci 250 g, morcovi 100 g, ulei 125 g, oua 2 buc, vin 100 ml, piper, sare.
Cum se prepară:
Crapul se curăţă, se despică peştele în lungul spinării şi se scoate şira spinării şi intestinele. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovii se dau pe răzătoare şi se călesc împreună în ulei. Se adaugă ciupercile fierte şi scurse bine şi se mai călesc împreună câteva minute. Se adaugă orezul ales, spălat şi scurs bine, se stinge din când în când cu zeama în care au fiert ciupercile. Se dă vasul la cuptor timp de 20 min, apoi se lasă să se răcească. Se condimentează cu sare şi piper si se amestecă cu ou ăle. Se umple peştele cu această compoziţie, se coase şi apoi se leaga cu o sfoară, care trebuie să-l înfăşoare de 6-7 ori. Se aşează pestele într-o tavă, pe o bucată de placaj subţire sau pe o bucată de pergament (ca să nu se prindă de tavă), se toarnă deasupra restul de ulei şi se dă tava la cuptor, iar interiorul peştelui se presară cu cimbru. Peste peşte se aşează restul de legume. Din uleiul rămas, piper, sare, mujdei de usturoi, bulion şi restul de cimbru se prepară un sos care se toarnă peste ghiveci şi se dă tava la cuptor, la un foc potrivit timp de 40-45 min. Când ghiveciul este aproape gata, se aşează pe deasupra roşiile scoase din bulion şi se mai lasă ghiveciul la cuptor circa 10 min. Se serveşte de preferinţă rece, a doua zi, după ce a fost preparat, dar este bun şi cald.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Crap 1 kg, ceapă 200 g, orez 100 g, ciuperci 250 g, morcovi 100 g, ulei 125 g, oua 2 buc, vin 100 ml, piper, sare.
Cum se prepară:
Crapul se curăţă, se despică peştele în lungul spinării şi se scoate şira spinării şi intestinele. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovii se dau pe răzătoare şi se călesc împreună în ulei. Se adaugă ciupercile fierte şi scurse bine şi se mai călesc împreună câteva minute. Se adaugă orezul ales, spălat şi scurs bine, se stinge din când în când cu zeama în care au fiert ciupercile. Se dă vasul la cuptor timp de 20 min, apoi se lasă să se răcească. Se condimentează cu sare şi piper si se amestecă cu ou ăle. Se umple peştele cu această compoziţie, se coase şi apoi se leaga cu o sfoară, care trebuie să-l înfăşoare de 6-7 ori. Se aşează pestele într-o tavă, pe o bucată de placaj subţire sau pe o bucată de pergament (ca să nu se prindă de tavă), se toarnă deasupra restul de ulei şi se dă tava la cuptor, iar interiorul peştelui se presară cu cimbru. Peste peşte se aşează restul de legume. Din uleiul rămas, piper, sare, mujdei de usturoi, bulion şi restul de cimbru se prepară un sos care se toarnă peste ghiveci şi se dă tava la cuptor, la un foc potrivit timp de 40-45 min. Când ghiveciul este aproape gata, se aşează pe deasupra roşiile scoase din bulion şi se mai lasă ghiveciul la cuptor circa 10 min. Se serveşte de preferinţă rece, a doua zi, după ce a fost preparat, dar este bun şi cald.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Tag-uri: crap umplut, ciuperci, orez, vin, morcovi |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 29 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :