Statistics:
Visits: 859 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Crap umplut cu orez si stafide
Q: | Intreaba despre Crap umplut cu orez si stafide |
Ingrediente:
1,5 kg crap, 1/4 kg ceapă, 100 ml ulei, 70 g orez, 50 g stafide, 50 g pline albă, 1 ou, 1 lingură pătrunjel verde tăiat mărunt, 1 linguriţă de bulion, sare şi piper.
Mod de preparare:
Se alege un crap mare, se curăţă de solzi, se despică în lung pe la ÅŸira spinării care se scoate ÅŸi tot pe acolo se scot intestinele, icrele sau lapÅ£ii (fără să se taie la burtă). Apoi se mai scot urechile ÅŸi osul amar. După ce se spală, peÅŸtele se usucă cu un ÅŸervet, se sărează ÅŸi se lasă să stea pană se pregăteÅŸte umplutura. Se toacă mărunt ceapa, se înăbuşă în ulei ÅŸi cand s-a rumenit se adaugă orezul spălat ÅŸi bine scurs de apÃ„Æ ’ ÅŸi se lasă să se prăjească cateva minute, după care se stinge cu zeamă de peÅŸte sau de legume. Se potriveÅŸte de sare ÅŸi piper. Se acoperă cu un capac ÅŸi se Å£ine la cuptor sau pe ochiul aragazului (acoperit cu un disc de tablă groasă ÅŸi cu focul cat se poate de mic). Orezul se înăbuşă cam 15-20 min, după care se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu miezul de pâine albă înmuiată în lapte, oul, stafidele înmuiate ÅŸi cu pătrunjelul tăiat mărunt.
Se umple crapul pregătit cu această pastă şi se coase tăietura de pe şira spinării în aşa fel ca peştele să-şi recapete forma normală, se leagă cu o aţă groasă în 4-6 locuri, ca să nu se desfacă, se unge cu ulei şi se pune într-o tavă unsă şi ea cu ulei. Se introduce în cuptor şi, în timp ce se coace, se unge peştele mereu cu ulei din tavă, ca să se rumenească uniform. Cand este gata se lasă să se răcească, apoi se scoate aţa şi se taie în curmeziş (oblic), în aşa fel încat atunci cand se va aşeza pe platou să aibă aspect de peşte întreg, cu cap şi coadă. Se garniseşte cu frunze de salată verde şi cu salată de sfeclă roşie cu hrean sau cu altă salată.
1,5 kg crap, 1/4 kg ceapă, 100 ml ulei, 70 g orez, 50 g stafide, 50 g pline albă, 1 ou, 1 lingură pătrunjel verde tăiat mărunt, 1 linguriţă de bulion, sare şi piper.
Mod de preparare:
Se alege un crap mare, se curăţă de solzi, se despică în lung pe la ÅŸira spinării care se scoate ÅŸi tot pe acolo se scot intestinele, icrele sau lapÅ£ii (fără să se taie la burtă). Apoi se mai scot urechile ÅŸi osul amar. După ce se spală, peÅŸtele se usucă cu un ÅŸervet, se sărează ÅŸi se lasă să stea pană se pregăteÅŸte umplutura. Se toacă mărunt ceapa, se înăbuşă în ulei ÅŸi cand s-a rumenit se adaugă orezul spălat ÅŸi bine scurs de apÃ„Æ ’ ÅŸi se lasă să se prăjească cateva minute, după care se stinge cu zeamă de peÅŸte sau de legume. Se potriveÅŸte de sare ÅŸi piper. Se acoperă cu un capac ÅŸi se Å£ine la cuptor sau pe ochiul aragazului (acoperit cu un disc de tablă groasă ÅŸi cu focul cat se poate de mic). Orezul se înăbuşă cam 15-20 min, după care se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu miezul de pâine albă înmuiată în lapte, oul, stafidele înmuiate ÅŸi cu pătrunjelul tăiat mărunt.
Se umple crapul pregătit cu această pastă şi se coase tăietura de pe şira spinării în aşa fel ca peştele să-şi recapete forma normală, se leagă cu o aţă groasă în 4-6 locuri, ca să nu se desfacă, se unge cu ulei şi se pune într-o tavă unsă şi ea cu ulei. Se introduce în cuptor şi, în timp ce se coace, se unge peştele mereu cu ulei din tavă, ca să se rumenească uniform. Cand este gata se lasă să se răcească, apoi se scoate aţa şi se taie în curmeziş (oblic), în aşa fel încat atunci cand se va aşeza pe platou să aibă aspect de peşte întreg, cu cap şi coadă. Se garniseşte cu frunze de salată verde şi cu salată de sfeclă roşie cu hrean sau cu altă salată.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 03 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :