Statistics:
Visits: 873 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Crap umplut cu orez si stafide
Q: | Intreaba despre Crap umplut cu orez si stafide |
Ingrediente:
1,5 kg crap, 1/4 kg ceapă, 100 ml ulei, 70 g orez, 50 g stafide, 50 g pline albă, 1 ou, 1 lingură pătrunjel verde tăiat mărunt, 1 linguriţă de bulion, sare şi piper.
Mod de preparare:
Se alege un crap mare, se curăţă de solzi, se despică în lung pe la şira spinării care se scoate şi tot pe acolo se scot intestinele, icrele sau lapţii (fără să se taie la burtă). Apoi se mai scot urechile şi osul amar. După ce se spală, peştele se usucă cu un şervet, se sărează şi se lasă să stea pană se pregăteşte umplutura. Se toacă mărunt ceapa, se înăbuşă în ulei şi cand s-a rumenit se adaugă orezul spălat şi bine scurs de apă şi se lasă să se prăjească cateva minute, după care se stinge cu zeamă de peşte sau de legume. Se potriveşte de sare şi piper. Se acoperă cu un capac şi se ţine la cuptor sau pe ochiul aragazului (acoperit cu un disc de tablă groasă şi cu focul cat se poate de mic). Orezul se înăbuşă cam 15-20 min, după care se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu miezul de pâine albă înmuiată în lapte, oul, stafidele înmuiate şi cu pătrunjelul tăiat mărunt.
Se umple crapul pregătit cu această pastă şi se coase tăietura de pe şira spinării în aşa fel ca peştele să-şi recapete forma normală, se leagă cu o aţă groasă în 4-6 locuri, ca să nu se desfacă, se unge cu ulei şi se pune într-o tavă unsă şi ea cu ulei. Se introduce în cuptor şi, în timp ce se coace, se unge peştele mereu cu ulei din tavă, ca să se rumenească uniform. Cand este gata se lasă să se răcească, apoi se scoate aţa şi se taie în curmeziş (oblic), în aşa fel încat atunci cand se va aşeza pe platou să aibă aspect de peşte întreg, cu cap şi coadă. Se garniseşte cu frunze de salată verde şi cu salată de sfeclă roşie cu hrean sau cu altă salată.
1,5 kg crap, 1/4 kg ceapă, 100 ml ulei, 70 g orez, 50 g stafide, 50 g pline albă, 1 ou, 1 lingură pătrunjel verde tăiat mărunt, 1 linguriţă de bulion, sare şi piper.
Mod de preparare:
Se alege un crap mare, se curăţă de solzi, se despică în lung pe la şira spinării care se scoate şi tot pe acolo se scot intestinele, icrele sau lapţii (fără să se taie la burtă). Apoi se mai scot urechile şi osul amar. După ce se spală, peştele se usucă cu un şervet, se sărează şi se lasă să stea pană se pregăteşte umplutura. Se toacă mărunt ceapa, se înăbuşă în ulei şi cand s-a rumenit se adaugă orezul spălat şi bine scurs de apă şi se lasă să se prăjească cateva minute, după care se stinge cu zeamă de peşte sau de legume. Se potriveşte de sare şi piper. Se acoperă cu un capac şi se ţine la cuptor sau pe ochiul aragazului (acoperit cu un disc de tablă groasă şi cu focul cat se poate de mic). Orezul se înăbuşă cam 15-20 min, după care se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu miezul de pâine albă înmuiată în lapte, oul, stafidele înmuiate şi cu pătrunjelul tăiat mărunt.
Se umple crapul pregătit cu această pastă şi se coase tăietura de pe şira spinării în aşa fel ca peştele să-şi recapete forma normală, se leagă cu o aţă groasă în 4-6 locuri, ca să nu se desfacă, se unge cu ulei şi se pune într-o tavă unsă şi ea cu ulei. Se introduce în cuptor şi, în timp ce se coace, se unge peştele mereu cu ulei din tavă, ca să se rumenească uniform. Cand este gata se lasă să se răcească, apoi se scoate aţa şi se taie în curmeziş (oblic), în aşa fel încat atunci cand se va aşeza pe platou să aibă aspect de peşte întreg, cu cap şi coadă. Se garniseşte cu frunze de salată verde şi cu salată de sfeclă roşie cu hrean sau cu altă salată.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 03 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :