Statistics:
Visits: 1,158 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Porumbei inabusiti
Q: | Intreaba despre Porumbei inabusiti |
Ingrediente
3 porumbei, 30 ml ulei, 30 g unt, sare, 1 pungă de hartie, piper.
Mod de preparare
Porumbeii tăiaţi se jumulesc, se parlesc la flacăra aragazului, se şterg, li se scot intestinele, măruntaiele şi plămînii care se aruncă, oprindu-se numai ficăţeii care se introduc în porumbeii curăţaţi.
Se sărează şi se piperează puţin, apoi se introduc într-o pungă de hartie unsă cu ulei şi se înăbuşă într-o cratiţă cu capac, pe foc iute, ca să fie gata în 20 de min. In tot timpul frigerii se mişcă vasul şi se întorc porumbeii, iar ca să nu se ardă grăsimea sub ei, se adaugă cate puţină apă caldă. La urmă se scot porumbeii din pungă şi se lasă să se rumenească. După aceea se scot, se pun pe un platou şi se servesc cu garnitură de pilaf de orez şi cu sosul din tavă turnat pe deasupra. Cine doreşte poate să adauge la urmă în tavă o lingură de bulion stins cu un pahar de vin, sau cu smantană. Porumbeii se prepară în momentul seryirii, altfel se pierde din savoarea lor deosebită.
3 porumbei, 30 ml ulei, 30 g unt, sare, 1 pungă de hartie, piper.
Mod de preparare
Porumbeii tăiaţi se jumulesc, se parlesc la flacăra aragazului, se şterg, li se scot intestinele, măruntaiele şi plămînii care se aruncă, oprindu-se numai ficăţeii care se introduc în porumbeii curăţaţi.
Se sărează şi se piperează puţin, apoi se introduc într-o pungă de hartie unsă cu ulei şi se înăbuşă într-o cratiţă cu capac, pe foc iute, ca să fie gata în 20 de min. In tot timpul frigerii se mişcă vasul şi se întorc porumbeii, iar ca să nu se ardă grăsimea sub ei, se adaugă cate puţină apă caldă. La urmă se scot porumbeii din pungă şi se lasă să se rumenească. După aceea se scot, se pun pe un platou şi se servesc cu garnitură de pilaf de orez şi cu sosul din tavă turnat pe deasupra. Cine doreşte poate să adauge la urmă în tavă o lingură de bulion stins cu un pahar de vin, sau cu smantană. Porumbeii se prepară în momentul seryirii, altfel se pierde din savoarea lor deosebită.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :