Statistics:
Visits: 1,107 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pilaf de porumbei
Q: | Intreaba despre Pilaf de porumbei |
Ingrediente
3-4 porumbei, 300 g orez, 150 g unt, 1 ceapă, 1 morcov, 1/2 ţelină, piper boabe, sare.
Mod de preparare
Se curăţă porumbeii de pene fără a se opări, se parlesc la flacără, li se scot intestinele şi măruntaiele, se spală bine şi se lasă să se scurgă, apoi se taie în sferturi şi se pun la fiert cu sare, legume, ceapă şi cateva boabe de piper.
Cand sunt gata se scot în alt vas, iar cu zeama strecurată se prepară orezul astfel: se alege orezul, se spală, se scurge bine de apă şi se pune la prăjit cu jumătate din cantitatea de unt; cand s-a încins (fără să fie prăjit) se stinge cu zeama de la fiertul porumbeilor (3 părţi zeamă la 1 parte orez).
După ce orezul s-a stins şi a dat în fiert, se introduce carnea porumbeilor în orez, iar pe deasupra se pune restul de unt, se acoperă cu un capac şi se ţine pe marginea plitei sau în cuptorul cu uşa deschisă în 15-20 min pilaful este gata.
3-4 porumbei, 300 g orez, 150 g unt, 1 ceapă, 1 morcov, 1/2 ţelină, piper boabe, sare.
Mod de preparare
Se curăţă porumbeii de pene fără a se opări, se parlesc la flacără, li se scot intestinele şi măruntaiele, se spală bine şi se lasă să se scurgă, apoi se taie în sferturi şi se pun la fiert cu sare, legume, ceapă şi cateva boabe de piper.
Cand sunt gata se scot în alt vas, iar cu zeama strecurată se prepară orezul astfel: se alege orezul, se spală, se scurge bine de apă şi se pune la prăjit cu jumătate din cantitatea de unt; cand s-a încins (fără să fie prăjit) se stinge cu zeama de la fiertul porumbeilor (3 părţi zeamă la 1 parte orez).
După ce orezul s-a stins şi a dat în fiert, se introduce carnea porumbeilor în orez, iar pe deasupra se pune restul de unt, se acoperă cu un capac şi se ţine pe marginea plitei sau în cuptorul cu uşa deschisă în 15-20 min pilaful este gata.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 26 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :