Statistics:
Visits: 876 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Chec II
Q: | Intreaba despre Chec II |
Ingrediente:
Făină 250 g, unt 200 g, zahăr 250 g, ouă 7 buc, stafide 150 g, nuci 50 g, zahăr pudră 40 g, lămaie 100 g, praf de copt 1/2 plic, sare.
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se freacă cu 125 g zahăr, pană ce tot zahărul s-a dizolvat, apoi se adaugă untul şi se continuă amestecarea, pană ce se obţine o cremă spumoasă. Albuşurile se bat separat cu telul, se adaugă la albuşuri restul de 125 g zahăr, stafidele, nucile tăiate feliuţe, coaja de lămaie dată pe răzătoare. Se amestecă cele două compoziţii, se pune făina, puţin cate puţin, iar la sfarşit praful de copt dizolvat în zeama de lămaie. Se toarnă compoziţia în forme de chec unse cu unt şi pudrate cu făină iar, după ce s-au copt, se scot din forme şi se pudrează cu zahăr.
Făină 250 g, unt 200 g, zahăr 250 g, ouă 7 buc, stafide 150 g, nuci 50 g, zahăr pudră 40 g, lămaie 100 g, praf de copt 1/2 plic, sare.
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se freacă cu 125 g zahăr, pană ce tot zahărul s-a dizolvat, apoi se adaugă untul şi se continuă amestecarea, pană ce se obţine o cremă spumoasă. Albuşurile se bat separat cu telul, se adaugă la albuşuri restul de 125 g zahăr, stafidele, nucile tăiate feliuţe, coaja de lămaie dată pe răzătoare. Se amestecă cele două compoziţii, se pune făina, puţin cate puţin, iar la sfarşit praful de copt dizolvat în zeama de lămaie. Se toarnă compoziţia în forme de chec unse cu unt şi pudrate cu făină iar, după ce s-au copt, se scot din forme şi se pudrează cu zahăr.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :