FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 992
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Toba gelatinoasa - fara invelis

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Toba gelatinoasa - fara invelis

 Q:   Intreaba despre Toba gelatinoasa - fara invelis       
Toba gelatinoasa - fara invelis Ingrediente

1 kg carne de la capatana, 500 g carne slaba de porc, urechi, 1 picior de porc, 60 g gelatina, 1 ceapa, 1 capatana de usturoi, cateva boabe de piper ,1 frunza de dafin, sare.

Mod de preparare

Carnea impreuna cu urechea si cu piciorul se pun la fiert intr-o cantitate de apa potrivita. Dupa ce a dat in fiert, se curata spuma, operatia repetandu-se in continuare de cate ori apare. Cand carnea a fiert pe jumatate, se adauga ceapa, piperul boabe, frunza de dafin si sare.

Dupa ce s-a fiert bine, carnea se scoate, iar piciorul si urechea se mai lasa sa fiarba pana se inmoaie soriciul bine. Intre timp, se pune gelatina la inmuiat in apa rece si se tine pana se umfla bine.

Zeama de la fiertul carnii se strecoara, se degreseaza, si daca este mai multa decat carnea, se pune intr-o cratita si se fierbe pana scade si devine mai concentrata. La urma, in zeama se adauga gelatina inmuiata si se amesteca pana ce aceasta se dizolva complet.

Dupa aceea se lasa zeama sa se raceasca putin, se potriveste de sare (daca mai trebuie) si se adauga zeama de usturoi pisat.Carnea se taie in fasii, se aseaza intr-o forma de chec sau intr-un castron, care se umple cu zeama si se lasa sa se raceasca.

Aceasta toba se prepara mai usor decat celelalte, dar nu se poate pastra un timp mai indelungat. Se tine la rece fara sa inghete. Se serveste taiata felii, cu salata de sfecla rosie cu hrean sau cu chimen, sau cu zeama de lamaie si cu piper pisat presarat pe deasupra.


Tag-uri: toba, carne, porc



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 04 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :