Statistics:
Visits: 1,041 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Toba gelatinoasa - fara invelis
Q: | Intreaba despre Toba gelatinoasa - fara invelis |
Ingrediente
1 kg carne de la capatana, 500 g carne slaba de porc, urechi, 1 picior de porc, 60 g gelatina, 1 ceapa, 1 capatana de usturoi, cateva boabe de piper ,1 frunza de dafin, sare.
Mod de preparare
Carnea impreuna cu urechea si cu piciorul se pun la fiert intr-o cantitate de apa potrivita. Dupa ce a dat in fiert, se curata spuma, operatia repetandu-se in continuare de cate ori apare. Cand carnea a fiert pe jumatate, se adauga ceapa, piperul boabe, frunza de dafin si sare.
Dupa ce s-a fiert bine, carnea se scoate, iar piciorul si urechea se mai lasa sa fiarba pana se inmoaie soriciul bine. Intre timp, se pune gelatina la inmuiat in apa rece si se tine pana se umfla bine.
Zeama de la fiertul carnii se strecoara, se degreseaza, si daca este mai multa decat carnea, se pune intr-o cratita si se fierbe pana scade si devine mai concentrata. La urma, in zeama se adauga gelatina inmuiata si se amesteca pana ce aceasta se dizolva complet.
Dupa aceea se lasa zeama sa se raceasca putin, se potriveste de sare (daca mai trebuie) si se adauga zeama de usturoi pisat.Carnea se taie in fasii, se aseaza intr-o forma de chec sau intr-un castron, care se umple cu zeama si se lasa sa se raceasca.
Aceasta toba se prepara mai usor decat celelalte, dar nu se poate pastra un timp mai indelungat. Se tine la rece fara sa inghete. Se serveste taiata felii, cu salata de sfecla rosie cu hrean sau cu chimen, sau cu zeama de lamaie si cu piper pisat presarat pe deasupra.
1 kg carne de la capatana, 500 g carne slaba de porc, urechi, 1 picior de porc, 60 g gelatina, 1 ceapa, 1 capatana de usturoi, cateva boabe de piper ,1 frunza de dafin, sare.
Mod de preparare
Carnea impreuna cu urechea si cu piciorul se pun la fiert intr-o cantitate de apa potrivita. Dupa ce a dat in fiert, se curata spuma, operatia repetandu-se in continuare de cate ori apare. Cand carnea a fiert pe jumatate, se adauga ceapa, piperul boabe, frunza de dafin si sare.
Dupa ce s-a fiert bine, carnea se scoate, iar piciorul si urechea se mai lasa sa fiarba pana se inmoaie soriciul bine. Intre timp, se pune gelatina la inmuiat in apa rece si se tine pana se umfla bine.
Zeama de la fiertul carnii se strecoara, se degreseaza, si daca este mai multa decat carnea, se pune intr-o cratita si se fierbe pana scade si devine mai concentrata. La urma, in zeama se adauga gelatina inmuiata si se amesteca pana ce aceasta se dizolva complet.
Dupa aceea se lasa zeama sa se raceasca putin, se potriveste de sare (daca mai trebuie) si se adauga zeama de usturoi pisat.Carnea se taie in fasii, se aseaza intr-o forma de chec sau intr-un castron, care se umple cu zeama si se lasa sa se raceasca.
Aceasta toba se prepara mai usor decat celelalte, dar nu se poate pastra un timp mai indelungat. Se tine la rece fara sa inghete. Se serveste taiata felii, cu salata de sfecla rosie cu hrean sau cu chimen, sau cu zeama de lamaie si cu piper pisat presarat pe deasupra.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 04 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :