Statistics:
Visits: 967 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Chec pentru cafea cu lapte
Q: | Intreaba despre Chec pentru cafea cu lapte |
Ingrediente:
Zahăr pudră 500 g, ouă 8 buc, unt 200 g, făină 700 g, lapte sau iaurt 200 ml, lămaie 100 g, stafide 100 g, rahat 200 g, nuci 50 g, praf de copt 1 plic, zahăir vanilat 1 plic.
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se freacă cu 300 g zahăr, pană ce zahărul s-a dizolvat complet. Se adaugă laptele, untul, coaja de lămaie rasă, zahărul vanilat, praful de copt dizolvat în zeama de lămaie, apoi se pune făina. Albuşurile se bat separat, se adaugă restul de zahăr şi se mai bat cateva minute. Se amestecă cele două compoziţii, se pun stafidele, rahatul tăiat cubuleţe şi pudrat cu făină cat şi nucile, rupte bucăţi mici. Se coace în tăvi de chec unse cu unt şi pudrate cu făină. Coacerea se face la început la un foc viu, apoi la un foc potrivit.
Zahăr pudră 500 g, ouă 8 buc, unt 200 g, făină 700 g, lapte sau iaurt 200 ml, lămaie 100 g, stafide 100 g, rahat 200 g, nuci 50 g, praf de copt 1 plic, zahăir vanilat 1 plic.
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se freacă cu 300 g zahăr, pană ce zahărul s-a dizolvat complet. Se adaugă laptele, untul, coaja de lămaie rasă, zahărul vanilat, praful de copt dizolvat în zeama de lămaie, apoi se pune făina. Albuşurile se bat separat, se adaugă restul de zahăr şi se mai bat cateva minute. Se amestecă cele două compoziţii, se pun stafidele, rahatul tăiat cubuleţe şi pudrat cu făină cat şi nucile, rupte bucăţi mici. Se coace în tăvi de chec unse cu unt şi pudrate cu făină. Coacerea se face la început la un foc viu, apoi la un foc potrivit.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :