FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,306
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Chec pufos cu ulei

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Chec pufos cu ulei

 Q:   Intreaba despre Chec pufos cu ulei       
Chec pufos cu ulei Ingrediente

5 oua, 250 g zahar, 100 ml ulei, 250 g faina, 100 g miez de nuca, 50 g stafide, 50 g rahat sau fructe confiate, 1 lamaie, 1 varf de cutit praf de copt.

Mod de preparare

Intr-un castron se rade coaja unei lamai, se pun galbenusurile, se toarna cate putin din ulei si se freaca ca la maioneza.

Intre timp, se bat albusurile ramase de la galbenusuri pana devin spuma, se adauga un praf de sare si se bat in continuare adaugandu-se cate putin zaharul, pana ce acesta se dizolva iar albusurile se vor intari ca pentru bezele.

Se adauga in albus zeama de lamaie in care in prealabil s-a stins praful de copt, se mai amesteca (nu cu telul ci cu lingura de lemn) de sus in jos, adaugandu-se apoi galbenusurile si cate putina faina.

Se inglobeaza in compozitie b ucatele de rahat sau de fructe confiate, stafidele si miezul de nuca taiat in lung, toate date mai intai prin faina. Compozitia trebuie sa iasa ca o smantana groasa.

Se unge bine tava cu unt, se tapeteaza bine cu faina si se umple cu compozitia de chec. Se pune la copt in cuptorul bine incins dinainte, apoi se mai reduce focul.

Se tine in cuptor 25—30 min, dupa care se intoarce tava si se mai tine 10—15 min. Din compozitia prevazuta se pot coace 2 checuri mai mici (in tavi inguste).


Tag-uri: chec, ulei, oua



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 06 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :