Statistics:
Visits: 1,368 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Chec pufos cu ulei
Q: | Intreaba despre Chec pufos cu ulei |
Ingrediente
5 oua, 250 g zahar, 100 ml ulei, 250 g faina, 100 g miez de nuca, 50 g stafide, 50 g rahat sau fructe confiate, 1 lamaie, 1 varf de cutit praf de copt.
Mod de preparare
Intr-un castron se rade coaja unei lamai, se pun galbenusurile, se toarna cate putin din ulei si se freaca ca la maioneza.
Intre timp, se bat albusurile ramase de la galbenusuri pana devin spuma, se adauga un praf de sare si se bat in continuare adaugandu-se cate putin zaharul, pana ce acesta se dizolva iar albusurile se vor intari ca pentru bezele.
Se adauga in albus zeama de lamaie in care in prealabil s-a stins praful de copt, se mai amesteca (nu cu telul ci cu lingura de lemn) de sus in jos, adaugandu-se apoi galbenusurile si cate putina faina.
Se inglobeaza in compozitie b ucatele de rahat sau de fructe confiate, stafidele si miezul de nuca taiat in lung, toate date mai intai prin faina. Compozitia trebuie sa iasa ca o smantana groasa.
Se unge bine tava cu unt, se tapeteaza bine cu faina si se umple cu compozitia de chec. Se pune la copt in cuptorul bine incins dinainte, apoi se mai reduce focul.
Se tine in cuptor 25—30 min, dupa care se intoarce tava si se mai tine 10—15 min. Din compozitia prevazuta se pot coace 2 checuri mai mici (in tavi inguste).
5 oua, 250 g zahar, 100 ml ulei, 250 g faina, 100 g miez de nuca, 50 g stafide, 50 g rahat sau fructe confiate, 1 lamaie, 1 varf de cutit praf de copt.
Mod de preparare
Intr-un castron se rade coaja unei lamai, se pun galbenusurile, se toarna cate putin din ulei si se freaca ca la maioneza.
Intre timp, se bat albusurile ramase de la galbenusuri pana devin spuma, se adauga un praf de sare si se bat in continuare adaugandu-se cate putin zaharul, pana ce acesta se dizolva iar albusurile se vor intari ca pentru bezele.
Se adauga in albus zeama de lamaie in care in prealabil s-a stins praful de copt, se mai amesteca (nu cu telul ci cu lingura de lemn) de sus in jos, adaugandu-se apoi galbenusurile si cate putina faina.
Se inglobeaza in compozitie b ucatele de rahat sau de fructe confiate, stafidele si miezul de nuca taiat in lung, toate date mai intai prin faina. Compozitia trebuie sa iasa ca o smantana groasa.
Se unge bine tava cu unt, se tapeteaza bine cu faina si se umple cu compozitia de chec. Se pune la copt in cuptorul bine incins dinainte, apoi se mai reduce focul.
Se tine in cuptor 25—30 min, dupa care se intoarce tava si se mai tine 10—15 min. Din compozitia prevazuta se pot coace 2 checuri mai mici (in tavi inguste).
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :