Statistics:
Visits: 846 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cartofi jumatati umpluti
Q: | Intreaba despre Cartofi jumatati umpluti |
Ingrediente
1 kg cartofi, 100 g ceapă, 100 ml ulei, 2 gălbenuşuri, sare, piper.
Mod de prepapare
Se aleg cartofi de aceeaşi formă şi mărime, se curăţă de coajă, se spală, se şterg, se freacă cu sare, apoi se pun într-o tavă în cuptorul încins, întorcandu-se pe toate părţile, să se rumenească uniform.
După ce s-au copt, se lasă să se răcească, se taie în două şi se scobeşte miezul, fără a se strica pereţii. Ceapa se curăţă, se taie foarte mărunt şi se căleşte în jumătate din ulei. Cand începe să se rumenească se adaugă miezul de la cartofi, se potriveşte de sare şi de piper, apoi se adaugă gălbenuşurile, se amestecă totul bine şi cu compoziţia respectivă se umplu cartofii. Cartofii umpluţi se netezesc deasupra, se presară cu făină şi se aşază într-o tigaie cu unt sau cu ulei bine înfierbantat, cu partea umplută în jos, ca să se prăjească repede.
Se servesc aşezaţi cu partea prăjită în sus, cu salată verde, cu salată de roşii sau cu murături.
1 kg cartofi, 100 g ceapă, 100 ml ulei, 2 gălbenuşuri, sare, piper.
Mod de prepapare
Se aleg cartofi de aceeaşi formă şi mărime, se curăţă de coajă, se spală, se şterg, se freacă cu sare, apoi se pun într-o tavă în cuptorul încins, întorcandu-se pe toate părţile, să se rumenească uniform.
După ce s-au copt, se lasă să se răcească, se taie în două şi se scobeşte miezul, fără a se strica pereţii. Ceapa se curăţă, se taie foarte mărunt şi se căleşte în jumătate din ulei. Cand începe să se rumenească se adaugă miezul de la cartofi, se potriveşte de sare şi de piper, apoi se adaugă gălbenuşurile, se amestecă totul bine şi cu compoziţia respectivă se umplu cartofii. Cartofii umpluţi se netezesc deasupra, se presară cu făină şi se aşază într-o tigaie cu unt sau cu ulei bine înfierbantat, cu partea umplută în jos, ca să se prăjească repede.
Se servesc aşezaţi cu partea prăjită în sus, cu salată verde, cu salată de roşii sau cu murături.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :