Statistics:
Visits: 1,244 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cartofi umpluti cu urda
Q: | Intreaba despre Cartofi umpluti cu urda |
Ingrediente :
Cartofi 1,5 kg, urdă 400 g, gris 75 g, lapte 225 ml, unt 50 g, ouă 2 buc, mărar 2 leg., ulei 100 g, supă de oase 200 ml, smântână 400 g, sare.
Mod de preparare:
Se aleg cartofi de aceeaşi mărime, se curăţă de coaja şi se scobesc cu o linguriţă de scobit. Grisul se fierbe în lapte, se ia de pe foc, se lasă sa se răcească, se amestecă cu urda, mărarul tocat, untul, ouăle şi sarea pînă devine o pastă omogenă, cu care se umplu cartofii, se prăjesc in ulei pe toate părţile si se aşează într-un vas de cuptor de mărime potrivită. Uleiul rămas se amestecă cu supa de oase, 200 g smântână şi puţină sare, se toarnă peste cartofi şi se baga vasul Ia cuptor pentru gratinare. La servit se adaugă smântână Ia fiecare porţie.
Cartofi 1,5 kg, urdă 400 g, gris 75 g, lapte 225 ml, unt 50 g, ouă 2 buc, mărar 2 leg., ulei 100 g, supă de oase 200 ml, smântână 400 g, sare.
Mod de preparare:
Se aleg cartofi de aceeaşi mărime, se curăţă de coaja şi se scobesc cu o linguriţă de scobit. Grisul se fierbe în lapte, se ia de pe foc, se lasă sa se răcească, se amestecă cu urda, mărarul tocat, untul, ouăle şi sarea pînă devine o pastă omogenă, cu care se umplu cartofii, se prăjesc in ulei pe toate părţile si se aşează într-un vas de cuptor de mărime potrivită. Uleiul rămas se amestecă cu supa de oase, 200 g smântână şi puţină sare, se toarnă peste cartofi şi se baga vasul Ia cuptor pentru gratinare. La servit se adaugă smântână Ia fiecare porţie.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 02 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :