FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 632
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Budinca de morcovi

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Budinca de morcovi

 Q:   Intreaba despre Budinca de morcovi       
Budinca de morcoviIngrediente

1 kg morcovi, 60 g făină, 100 g unt, 100 g zahăr, 2 ouă, 100 g caşca¬val, 1 pahar lapte, sare.

Mod de preparare

Morcovii curăţaţi se spală şi se dau pe răzătoarea mare sau se taie ca tăiţeii şi se inăbuşă cu 50 g unt şi puţină apă, amestecand din cand in cand pană sunt gata. Se iau apoi de pe foc şi se lasă să se răcească.

In acest interval de timp se pune restul de unt intr-o cratiţă, se incălzeşte, se adaugă făina şi se căleşte 3—4 min, după care se stinge cu lapte şi se amestecă pană ce se ingroaşă. Se lasă să se răcească, se adaugă morcovii fierţi, gălbenuşurile, puţină sare şf la urmă albuşurile bătute bine cu 60 g zahăr.

Se amestecă uşor şi puţin ca să nu cadă spuma de albuş. Se unge o tavă cu unt, se presară abundent cu zahăr (cat se prinde de pereţii formei) şi se aşază in ea compoziţia. Se netezeşte, se presară pe deasupra cu caşcaval ras, se stropeşte cu puţin unt topit şi se introduce tava in cuptorul bine incins. Se coace pană se rumeneşte. Se serveşte caldă.


Tag-uri: budinca, morcovi, faina



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 18 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :