Statistics:
Visits: 624 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Budinca de morcovi
Q: | Intreaba despre Budinca de morcovi |
Ingrediente
1 kg morcovi, 60 g făină, 100 g unt, 100 g zahăr, 2 ouă, 100 g caşca¬val, 1 pahar lapte, sare.
Mod de preparare
Morcovii curăţaţi se spală şi se dau pe răzătoarea mare sau se taie ca tăiţeii şi se inăbuşă cu 50 g unt şi puţină apă, amestecand din cand in cand pană sunt gata. Se iau apoi de pe foc şi se lasă să se răcească.
In acest interval de timp se pune restul de unt intr-o cratiţă, se incălzeşte, se adaugă făina şi se căleşte 3—4 min, după care se stinge cu lapte şi se amestecă pană ce se ingroaşă. Se lasă să se răcească, se adaugă morcovii fierţi, gălbenuşurile, puţină sare şf la urmă albuşurile bătute bine cu 60 g zahăr.
Se amestecă uşor şi puţin ca să nu cadă spuma de albuş. Se unge o tavă cu unt, se presară abundent cu zahăr (cat se prinde de pereţii formei) şi se aşază in ea compoziţia. Se netezeşte, se presară pe deasupra cu caşcaval ras, se stropeşte cu puţin unt topit şi se introduce tava in cuptorul bine incins. Se coace pană se rumeneşte. Se serveşte caldă.
1 kg morcovi, 60 g făină, 100 g unt, 100 g zahăr, 2 ouă, 100 g caşca¬val, 1 pahar lapte, sare.
Mod de preparare
Morcovii curăţaţi se spală şi se dau pe răzătoarea mare sau se taie ca tăiţeii şi se inăbuşă cu 50 g unt şi puţină apă, amestecand din cand in cand pană sunt gata. Se iau apoi de pe foc şi se lasă să se răcească.
In acest interval de timp se pune restul de unt intr-o cratiţă, se incălzeşte, se adaugă făina şi se căleşte 3—4 min, după care se stinge cu lapte şi se amestecă pană ce se ingroaşă. Se lasă să se răcească, se adaugă morcovii fierţi, gălbenuşurile, puţină sare şf la urmă albuşurile bătute bine cu 60 g zahăr.
Se amestecă uşor şi puţin ca să nu cadă spuma de albuş. Se unge o tavă cu unt, se presară abundent cu zahăr (cat se prinde de pereţii formei) şi se aşază in ea compoziţia. Se netezeşte, se presară pe deasupra cu caşcaval ras, se stropeşte cu puţin unt topit şi se introduce tava in cuptorul bine incins. Se coace pană se rumeneşte. Se serveşte caldă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 18 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :