Statistics:
Visits: 873 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Budinca de mere II
Q: | Intreaba despre Budinca de mere II |
Ingrediente:
Mere 1,5 kg, dulceaţă 150 g, ouă 6 buc, zahăr 400 g, făină 180 g, unt 100 g, lămaie 100 g, praf de copt 1/2 plicuri, frişca bătută 800 g.
Mod de preparare:
Se pun 120 g zahăr tos într-o cratiţă cu diametrul de 20- 22 cm, se pune cratiţa pe foc şi se lasă, pană ce zahărul se caramelizează uşor. Merele se curăţă de coajă, se scobesc miezurile, se aşează în cratiţa cu zahărul caramelizat şi se pune în fiecare măr cate o linguriţă de dulceaţă. Se dă tava la cuptor, la un foc potrivit, pană ce merele s-au copt. Se scoate cratiţa din cuptor şi se lasă să se răcească. Gălbenuşurile se freacă cu 200 g zahăr, coaja de lămaie, untul şi zeama de lămaie, pană ce devine o cremă spumoasă. Se adaugă făina şi 1/2 plic de praf de copt stins cu zeamă de lămaie, amestecandu-se bine. La sfarşit se încorporează albuşurile bătute spumă. Această compoziţie se toarnă peste mere şi se dă cratiţa din nou la cuptor timp de 25- 30 min. Cand budinca este gata, se scoate din cuptor, se lasă să se răcească şi se însiropează cu un sirop preparat din restul de zahăr şi restul de coajă de lămaie. Se răstoarnă budinca pe un platou în aşa fel ca merele să fie deasupra. Se dă budinca la frigider timp de 2 ore, apoi se decorează pe deasupra cu frişca. La servit se taie felii, la fel ca şi torturile.
Mere 1,5 kg, dulceaţă 150 g, ouă 6 buc, zahăr 400 g, făină 180 g, unt 100 g, lămaie 100 g, praf de copt 1/2 plicuri, frişca bătută 800 g.
Mod de preparare:
Se pun 120 g zahăr tos într-o cratiţă cu diametrul de 20- 22 cm, se pune cratiţa pe foc şi se lasă, pană ce zahărul se caramelizează uşor. Merele se curăţă de coajă, se scobesc miezurile, se aşează în cratiţa cu zahărul caramelizat şi se pune în fiecare măr cate o linguriţă de dulceaţă. Se dă tava la cuptor, la un foc potrivit, pană ce merele s-au copt. Se scoate cratiţa din cuptor şi se lasă să se răcească. Gălbenuşurile se freacă cu 200 g zahăr, coaja de lămaie, untul şi zeama de lămaie, pană ce devine o cremă spumoasă. Se adaugă făina şi 1/2 plic de praf de copt stins cu zeamă de lămaie, amestecandu-se bine. La sfarşit se încorporează albuşurile bătute spumă. Această compoziţie se toarnă peste mere şi se dă cratiţa din nou la cuptor timp de 25- 30 min. Cand budinca este gata, se scoate din cuptor, se lasă să se răcească şi se însiropează cu un sirop preparat din restul de zahăr şi restul de coajă de lămaie. Se răstoarnă budinca pe un platou în aşa fel ca merele să fie deasupra. Se dă budinca la frigider timp de 2 ore, apoi se decorează pe deasupra cu frişca. La servit se taie felii, la fel ca şi torturile.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 14 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :