FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 806
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Budinca de mere II

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Budinca de mere II

 Q:   Intreaba despre Budinca de mere II       
Budinca de mere II Ingrediente:

Mere 1,5 kg, dulceaţă 150 g, ouă 6 buc, zahăr 400 g, făină 180 g, unt 100 g, lămaie 100 g, praf de copt 1/2 plicuri, frişca bătută 800 g.

Mod de preparare:

Se pun 120 g zahăr tos într-o cratiţă cu diametrul de 20- 22 cm, se pune cratiţa pe foc şi se lasă, pană ce zahărul se caramelizează uşor. Merele se curăţă de coajă, se scobesc miezurile, se aşează în cratiţa cu zahărul caramelizat şi se pune în fiecare măr cate o linguriţă de dulceaţă. Se dă tava la cuptor, la un foc potrivit, pană ce merele s-au copt. Se scoate cratiţa din cuptor şi se lasă să se răcească. Gălbenuşurile se freacă cu 200 g zahăr, coaja de lămaie, untul şi zeama de lămaie, pană ce devine o cremă spumoasă. Se adaugă făina şi 1/2 plic de praf de copt stins cu zeamă de lămaie, amestecandu-se bine. La sfarşit se încorporează albuşurile bătute spumă. Această compoziţie se toarnă peste mere şi se dă cratiţa din nou la cuptor timp de 25- 30 min. Cand budinca este gata, se scoate din cuptor, se lasă să se răcească şi se însiropează cu un sirop preparat din restul de zahăr şi restul de coajă de lămaie. Se răstoarnă budinca pe un platou în aşa fel ca merele să fie deasupra. Se dă budinca la frigider timp de 2 ore, apoi se decorează pe deasupra cu frişca. La servit se taie felii, la fel ca şi torturile.


Tag-uri: dulciuri, tort, budinca, mere



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 14 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :