Statistics:
Visits: 1,277 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bors de fasole alba I - din Oltenia
Q: | Intreaba despre Bors de fasole alba I - din Oltenia |
Ingrediente :
Fasole albă 300 g, ceapă 100 g, morcovi 100 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ulei 50 g, sfeclă 200 g, roşii (proaspete sau conserve) 200 g, borş de putină 1 1, usturoi 20 g, cimbru 1 fir. pătrunjel verde 1 leg, leuştean verde 2 leg, sare.
Mod de preparare :
Fasolea se fierbe, schimbându-se 3-4 ape. In ultima apă se pune sare. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în ulei. După câteva minute se adaugă morcovii, pătrunjelul şi ţelina tăiate julien şi se trag împreună. Se sting cu apă şi se adaugă la fasole. Sfecla se fierbe separat, se curăţă, se dă pe răzătoare (julien) şi se adaugă la fasole împreună cu mujdeiul de usturoi, cimbrul, roşiile tăiate în bucăţi şi borşul de putină ce a fost fiert separat. Se potriveşte gustul de sare, iar la sfârşit se adaugă verdeaţă tocată.
sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Fasole albă 300 g, ceapă 100 g, morcovi 100 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ulei 50 g, sfeclă 200 g, roşii (proaspete sau conserve) 200 g, borş de putină 1 1, usturoi 20 g, cimbru 1 fir. pătrunjel verde 1 leg, leuştean verde 2 leg, sare.
Mod de preparare :
Fasolea se fierbe, schimbându-se 3-4 ape. In ultima apă se pune sare. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în ulei. După câteva minute se adaugă morcovii, pătrunjelul şi ţelina tăiate julien şi se trag împreună. Se sting cu apă şi se adaugă la fasole. Sfecla se fierbe separat, se curăţă, se dă pe răzătoare (julien) şi se adaugă la fasole împreună cu mujdeiul de usturoi, cimbrul, roşiile tăiate în bucăţi şi borşul de putină ce a fost fiert separat. Se potriveşte gustul de sare, iar la sfârşit se adaugă verdeaţă tocată.
sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Tag-uri: bors, fasole alba, ceapa, oltenia, reteta |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 April '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :