Statistics:
Visits: 914 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bors rece din cruditati
Q: | Intreaba despre Bors rece din cruditati |
Ingrediente
600 g sfeclă roşie, 2-3- ouă, 200 g smantana, 200 g castraveţi proaspeţi, 1-2 linguri de oţet, 8-10 fire de ceapă verde, 2 legături ridichi de lună, 1 legătură mărar, sare, 1/2 I borş de tăraţe.
Mod de prepapare
Se curăţă sfecla, se spală, se taie în felii şi se pune la fiert în 3 I de apă cu puţină sare şi cu 1 lingură de oţet. După ce a fiert, se strecoară zeama în care, după ce s-a răcit, se pun castraveţii curăţaţi de coajă şi tăiaţi în felii subţiri, ridichile tăiate la fel, ceapa verde şi mărarul verde tăiate mărunt şi ogăle fierte tăiate în sferturi. Se potriveşte de acru cu borşul de tăraţe (fiert separat, răcit şi strecurat) şi se adaugă sare. Se drege cu smantana şi se serveşte rece.
Se prepară de obicei primăvara, cand legumele sunt fragede. Sfecla poate fi înlocuită cu frunze tinere de sfeclă sau de lobodă roşie. Frunzele se fierb în borş în care se adaugă puţin oţet, ca să nu se sfărame şi să rămînă zeama roşie.
La acest borş este bine să se pună smantana de o zi sau două (mai acrisoară) si este mai gustos dacă se acreşte cu borş de paine
600 g sfeclă roşie, 2-3- ouă, 200 g smantana, 200 g castraveţi proaspeţi, 1-2 linguri de oţet, 8-10 fire de ceapă verde, 2 legături ridichi de lună, 1 legătură mărar, sare, 1/2 I borş de tăraţe.
Mod de prepapare
Se curăţă sfecla, se spală, se taie în felii şi se pune la fiert în 3 I de apă cu puţină sare şi cu 1 lingură de oţet. După ce a fiert, se strecoară zeama în care, după ce s-a răcit, se pun castraveţii curăţaţi de coajă şi tăiaţi în felii subţiri, ridichile tăiate la fel, ceapa verde şi mărarul verde tăiate mărunt şi ogăle fierte tăiate în sferturi. Se potriveşte de acru cu borşul de tăraţe (fiert separat, răcit şi strecurat) şi se adaugă sare. Se drege cu smantana şi se serveşte rece.
Se prepară de obicei primăvara, cand legumele sunt fragede. Sfecla poate fi înlocuită cu frunze tinere de sfeclă sau de lobodă roşie. Frunzele se fierb în borş în care se adaugă puţin oţet, ca să nu se sfărame şi să rămînă zeama roşie.
La acest borş este bine să se pună smantana de o zi sau două (mai acrisoară) si este mai gustos dacă se acreşte cu borş de paine
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :