FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 898
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Bors rece din cruditati

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Bors rece din cruditati

 Q:   Intreaba despre Bors rece din cruditati       
Bors rece din cruditati Ingrediente

600 g sfeclă roşie, 2-3- ouă, 200 g smantana, 200 g castraveţi proaspeţi, 1-2 linguri de oţet, 8-10 fire de ceapă verde, 2 legături ridichi de lună, 1 legătură mărar, sare, 1/2 I borş de tăraţe.

Mod de prepapare

Se curăţă sfecla, se spală, se taie în felii ÅŸi se pune la fiert în 3 I de apă cu puÅ£ină sare ÅŸi cu 1 lingură de oÅ£et. După ce a fiert, se strecoară zeama în care, după ce s-a răcit, se pun castraveÅ£ii curăţaÅ£i de coajă ÅŸi tăiaÅ£i în felii subÅ£iri, ridichile tăiate la fel, ceapa verde ÅŸi mărarul verde tăiate mărunt ÅŸi ogăle fierte tăiate în sferturi. Se potriveÅŸte de acru cu borÅŸul de tÃ„Æ ’raÅ£e (fiert separat, răcit ÅŸi strecurat) ÅŸi se adaugă sare. Se drege cu smantana ÅŸi se serveÅŸte rece.
Se prepară de obicei primăvara, cand legumele sunt fragede. Sfecla poate fi înlocuită cu frunze tinere de sfeclă sau de lobodă roşie. Frunzele se fierb în borş în care se adaugă puţin oţet, ca să nu se sfărame şi să rămînă zeama roşie.
La acest borş este bine să se pună smantana de o zi sau două (mai acrisoară) si este mai gustos dacă se acreşte cu borş de paine


Tag-uri: bors, oua, smantana, marar



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :