FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,704
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Bors rosu cu coltunasi-urechiuse

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Bors rosu cu coltunasi-urechiuse

 Q:   Intreaba despre Bors rosu cu coltunasi-urechiuse       
Bors rosu cu coltunasi-urechiuse Ingrediente

Pentru borş: 1/2 kg sfeclă roşie, 1 ţelină mică, 2-3 rădăcini de pătrunjel, 50 g ceapă, 1/2 I borş, 30 g bulion de roşii, sare.
Pentru cocă: 300 g făină, 1 ou.
Pentru umplutură: 60 g ciuperci uscate sau hribi, 60 ml ulei, 1 g piper, 100 g ceapă.

Mod de prepapare

Se spală ciupercile uscate sau hribii în cateva ape şi se ţin la înmuiat 1 oră, în apă călduţă. Sfecla se curăţă de coajă, se spală, se taie în felii groase şi se pune la fiert împreună cu restul legumelor. Se fierb cu puţină sare pană se înmoaie sfecla, se strecoară, iar în zeama obţinută se adaugă rantaşul (pregătit din ulei, ceapă, bulion şi 1 lingură plină de făină, totul prăjindu-se pană se va rumeni puţin) şi apoi borşul. între timp, se prepară umplutura astfel: se fierb ciupercile în apa în care au fost ţinute la înmuiat, apoi se scurge zeama, se toarnă în borş, iar ciupercile se toacă foarte mărunt. Apoi se încălzeşte ulei, într-o cratiţă, se adaugă ceapa tăiată mărunt şi cand s-a călit se adaugă ciupercile, sare şi piper. Dacă această umplutură este prea apoasă, se adaugă puţin pesmet. Coca se prepară ca pentru colţunaşi, din 300 g făină, 1 ou şi puţină sare. Se întinde coca pe o planşetă presărată cu puţină făină, se taie pătrate cu latura de 2 cm, se aşază pe ele cate puţin din umplutura de ciuperci, se îndoaie şi se suprapun două colţuri opuse ale fiecărui pătrat, astfel ca să formeze cate un triunghi, se lipesc bine, după care se strang la capete, dandu-le forma de urechiuşe. Se pun colţunaşii la fiert în borşul preparat din timp, cand acesta dă în clocot, şi se fierb cîteva minute pană se ridică la suprafaţă. Dacă vrem ca borşul să fie mai roşu, se rade o sfeclă pe o râzătoare cu orificii mici, se stoarce şi zeama se pune în borş.


Tag-uri: bors, telina, patrunjel, sare



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :