Statistics:
Visits: 1,692 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bors rosu cu coltunasi-urechiuse
Q: | Intreaba despre Bors rosu cu coltunasi-urechiuse |
Ingrediente
Pentru borş: 1/2 kg sfeclă roşie, 1 ţelină mică, 2-3 rădăcini de pătrunjel, 50 g ceapă, 1/2 I borş, 30 g bulion de roşii, sare.
Pentru cocă: 300 g făină, 1 ou.
Pentru umplutură: 60 g ciuperci uscate sau hribi, 60 ml ulei, 1 g piper, 100 g ceapă.
Mod de prepapare
Se spală ciupercile uscate sau hribii în cateva ape şi se ţin la înmuiat 1 oră, în apă călduţă. Sfecla se curăţă de coajă, se spală, se taie în felii groase şi se pune la fiert împreună cu restul legumelor. Se fierb cu puţină sare pană se înmoaie sfecla, se strecoară, iar în zeama obţinută se adaugă rantaşul (pregătit din ulei, ceapă, bulion şi 1 lingură plină de făină, totul prăjindu-se pană se va rumeni puţin) şi apoi borşul. între timp, se prepară umplutura astfel: se fierb ciupercile în apa în care au fost ţinute la înmuiat, apoi se scurge zeama, se toarnă în borş, iar ciupercile se toacă foarte mărunt. Apoi se încălzeşte ulei, într-o cratiţă, se adaugă ceapa tăiată mărunt şi cand s-a călit se adaugă ciupercile, sare şi piper. Dacă această umplutură este prea apoasă, se adaugă puţin pesmet. Coca se prepară ca pentru colţunaşi, din 300 g făină, 1 ou şi puţină sare. Se întinde coca pe o planşetă presărată cu puţină făină, se taie pătrate cu latura de 2 cm, se aşază pe ele cate puţin din umplutura de ciuperci, se îndoaie şi se suprapun două colţuri opuse ale fiecărui pătrat, astfel ca să formeze cate un triunghi, se lipesc bine, după care se strang la capete, dandu-le forma de urechiuşe. Se pun colţunaşii la fiert în borşul preparat din timp, cand acesta dă în clocot, şi se fierb cîteva minute pană se ridică la suprafaţă. Dacă vrem ca borşul să fie mai roşu, se rade o sfeclă pe o râzătoare cu orificii mici, se stoarce şi zeama se pune în borş.
Pentru borş: 1/2 kg sfeclă roşie, 1 ţelină mică, 2-3 rădăcini de pătrunjel, 50 g ceapă, 1/2 I borş, 30 g bulion de roşii, sare.
Pentru cocă: 300 g făină, 1 ou.
Pentru umplutură: 60 g ciuperci uscate sau hribi, 60 ml ulei, 1 g piper, 100 g ceapă.
Mod de prepapare
Se spală ciupercile uscate sau hribii în cateva ape şi se ţin la înmuiat 1 oră, în apă călduţă. Sfecla se curăţă de coajă, se spală, se taie în felii groase şi se pune la fiert împreună cu restul legumelor. Se fierb cu puţină sare pană se înmoaie sfecla, se strecoară, iar în zeama obţinută se adaugă rantaşul (pregătit din ulei, ceapă, bulion şi 1 lingură plină de făină, totul prăjindu-se pană se va rumeni puţin) şi apoi borşul. între timp, se prepară umplutura astfel: se fierb ciupercile în apa în care au fost ţinute la înmuiat, apoi se scurge zeama, se toarnă în borş, iar ciupercile se toacă foarte mărunt. Apoi se încălzeşte ulei, într-o cratiţă, se adaugă ceapa tăiată mărunt şi cand s-a călit se adaugă ciupercile, sare şi piper. Dacă această umplutură este prea apoasă, se adaugă puţin pesmet. Coca se prepară ca pentru colţunaşi, din 300 g făină, 1 ou şi puţină sare. Se întinde coca pe o planşetă presărată cu puţină făină, se taie pătrate cu latura de 2 cm, se aşază pe ele cate puţin din umplutura de ciuperci, se îndoaie şi se suprapun două colţuri opuse ale fiecărui pătrat, astfel ca să formeze cate un triunghi, se lipesc bine, după care se strang la capete, dandu-le forma de urechiuşe. Se pun colţunaşii la fiert în borşul preparat din timp, cand acesta dă în clocot, şi se fierb cîteva minute pană se ridică la suprafaţă. Dacă vrem ca borşul să fie mai roşu, se rade o sfeclă pe o râzătoare cu orificii mici, se stoarce şi zeama se pune în borş.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :