Statistics:
Visits: 1,665 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Spata de porc afumata
Q: | Intreaba despre Spata de porc afumata |
Daca spata porcului are slanina subtire, aceasta nu se scoate ci se scot numai oasele, iar spata se pune pentru 5—6 zile in bait. Marinarea in bait se va face dupa reteta precedenta.
Dupa ce se scoate din saramura, se spala si se pune pentru 1—2 ore in apa calduta si se desareaza. Dupa desarare se tine la aer 1—2 ore pentru zvantare, apoi se ruleaza strans, se leaga cu sfoara si se afuma la fum rece.
Spata se foloseste taiata in felii subtiri, prajita sau gatita ca mancare. Ea se poate si fierbe in apa cu zeama de varza murata (in cantitati egale), consumandu-se cu mustar sau cu salata de sfecla cu hrean sau cu chimen.
Dupa ce se scoate din saramura, se spala si se pune pentru 1—2 ore in apa calduta si se desareaza. Dupa desarare se tine la aer 1—2 ore pentru zvantare, apoi se ruleaza strans, se leaga cu sfoara si se afuma la fum rece.
Spata se foloseste taiata in felii subtiri, prajita sau gatita ca mancare. Ea se poate si fierbe in apa cu zeama de varza murata (in cantitati egale), consumandu-se cu mustar sau cu salata de sfecla cu hrean sau cu chimen.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 04 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :