FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 355
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Bors de legume-zarzavat

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Bors de legume-zarzavat

 Q:   Intreaba despre Bors de legume-zarzavat       
Bors de legume-zarzavat Ingrediente

300 g cartofi, 100 g morcovi, 2-3 rădăcini de pătrunjel, 1 ţelină, 100 g ceapă sau praz, 2-3 ardei graşi, 1 dovlecel, 1/4 varză (dintr-o varză mică), 100 ml ulei, 2-3 roşii, 1 legătură de mărar, 1 legătură de pătrunjel verde, 1/2 I borş de tăraţe, sare.

Mod de prepapare

Faţă de legumele indicate în reţetar, se mai pot adăuga şi altele, unele se pot înlocui, sau se pot folosi legumele pe care le avem la îndemană, în funcţie de sezon. Se curăţă legumele, se spală şi se taie după plac: mărunt în cubuleţe, suţire fideluţă (julien) sau se dau prin răzătoarea cu orificiile mari. Ardeiul gras, cartofii şi dovleceii se taie în cuburi mici. într-un vas cu capac, se toarnă uleiul şi, după ce s-a încălzit puţi n, se adaugă ceapa tăiată mărunt şi se înăbuşă 10 min sau pană se înmoaie puţin. Apoi se adaugă legumele pe rand (întai cele mai tari): morcovul, rădăcina de pătrunjel, ţelina şi după ce şi acestea s-au călit 10-12 min se stinge cu apă clocotită şi se adaugă restul de zarzavat şi cartofii; răman numai roşiile şi verdeaţa care se adaugă la urmă. Se adaugă sare şi se pune vasul pe foc să fiarbă legumele pană ce sunt gata, după care se mai adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în careuri mici. Apoi se potriveşte de sare şi se acreşte după gust cu borşul de tăraţe fiert separat.
Se serveşte cu mărar şi pătrunjel verde tăiate cat mai mărunt.
De reţinut. Nu se adaugă roşiile în ciorbă sau în orice fel de mancare pană ce legumele (mai ales cartofii) nu sunt bine fierte, căci acreala de la roşii împiedică fierberea legumelor. Cînd se adaugă roşiile, pentru ele este suficient dacă se dau într-un clocot.
Borşul cu care se acreşte se fierbe separat şi numai după ce s-a luat spuma şi a fost strecurat se adaugă în ciorbă, la sfarşitul fierberii, altfel împiedică fierberea legumelor.


Tag-uri: bors, cartofi, morcovi, ceapa, marar



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :