Statistics:
Visits: 919 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bors moldovenesc de legume
Q: | Intreaba despre Bors moldovenesc de legume |
Ingrediente
300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 2-3 cartofi, 1 ţelină, 2-3 rădăcini de pătrunjel, 100 ml ulei, cate 1 lingură de verdeaţă tocată (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare, borş după gust.
Mod de prepapare
Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu orificii mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 15—20 min acoperit cu capacul, după care se stinge cu 2 I de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi seminţe şi tăiaţi în sferturi de felii şi cînd zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare şi de acreală (cu borş de tăraţe fiert separat). La servire se presară cu verdeţuri. (Borşul moldovenesc poate fi acrit şi cu zeamă de castraveţi muraţi).
300 g castraveţi muraţi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 2-3 cartofi, 1 ţelină, 2-3 rădăcini de pătrunjel, 100 ml ulei, cate 1 lingură de verdeaţă tocată (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare, borş după gust.
Mod de prepapare
Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu orificii mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 15—20 min acoperit cu capacul, după care se stinge cu 2 I de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi seminţe şi tăiaţi în sferturi de felii şi cînd zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare şi de acreală (cu borş de tăraţe fiert separat). La servire se presară cu verdeţuri. (Borşul moldovenesc poate fi acrit şi cu zeamă de castraveţi muraţi).
Tag-uri: bors, castraveti murati, cartofi, morcovi |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :