Statistics:
Visits: 1,122 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bors de spanac cu zarzavat
Q: | Intreaba despre Bors de spanac cu zarzavat |
Ingrediente
500-600 g spanac, 100 g morcovi, 2-3 rădăcini de pătrunjel, 100 g ceapă, 2-3 roşii sau suc de roşii, 100 ml ulei, 300 g cartofi, 1/2 I borş, cate 1 lingură de mărar, pătrunjel şl leuştean toate tăiate mărunt, sare şi piper pisat. Pentru dres: 2 ouă şi 100 g smantana.
Mod de prepapare
Se curăţă zarzavatul, se spală şi se taie mărunt sau se dă prin râzătoare şi se pune la fiert cu 2-3 I de apă. Intre timp, se curăţă spanacul, se spală în mai multe ape şi se lasă să se scurgă. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte 5-6 min în ulei, apoi se adaugă spanacul scurs şi tăiat potrivit, roşiile curăţate de pieliţă, sau suc de roşii, şi se mai călesc împreună 5-6 min, după care se introduc în vasul cu zarzavat fiert. Se adaugă borş de tăraţe, după gust, şi sare. Se lasă să mai dea într-un clocot, se ia vasul de pe foc şi se mai curăţă eventual de spuma care poate să apară. Se adaugă verdeaţă tocată mărunt şi se drege cu ouă şi smantana.
500-600 g spanac, 100 g morcovi, 2-3 rădăcini de pătrunjel, 100 g ceapă, 2-3 roşii sau suc de roşii, 100 ml ulei, 300 g cartofi, 1/2 I borş, cate 1 lingură de mărar, pătrunjel şl leuştean toate tăiate mărunt, sare şi piper pisat. Pentru dres: 2 ouă şi 100 g smantana.
Mod de prepapare
Se curăţă zarzavatul, se spală şi se taie mărunt sau se dă prin râzătoare şi se pune la fiert cu 2-3 I de apă. Intre timp, se curăţă spanacul, se spală în mai multe ape şi se lasă să se scurgă. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte 5-6 min în ulei, apoi se adaugă spanacul scurs şi tăiat potrivit, roşiile curăţate de pieliţă, sau suc de roşii, şi se mai călesc împreună 5-6 min, după care se introduc în vasul cu zarzavat fiert. Se adaugă borş de tăraţe, după gust, şi sare. Se lasă să mai dea într-un clocot, se ia vasul de pe foc şi se mai curăţă eventual de spuma care poate să apară. Se adaugă verdeaţă tocată mărunt şi se drege cu ouă şi smantana.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :