FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,168
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Blanchet din carne de vitel cu sos alb si orez

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Blanchet din carne de vitel cu sos alb si orez

 Q:   Intreaba despre Blanchet din carne de vitel cu sos alb si orez       
Blanchet din carne de vitel cu sos alb si orez Ingrediente

1 kg carne de viţel, 250 g orez, 100 g untură, 50 g unt, 100 g făină, 1 ceapă, 1 morcov, 1/2 ţelină, 2 ouă, lămaie.

Mod de preparare

Carnea de viţel se taie în bucăţi (cate 2 la porţie), se spală, se pune într-un vas cu apă şi se ţine pe foc pană se formează spuma (fără să dea în clocot), apoi imediat se scurge şi se spală bine (atat carnea cat şi vasul). Se pune din nou la fiert în oală, cu apă şi sare. în timp, de cate ori apare spuma se îndepărtează, apoi se adaugă zarzavatul crestat la capete şi se fierb împreună pană ce carnea este gata. Cantitatea de supă trebuie sa fie cam 2 l, din care cu 1 l de supă se stinge sosul, iar cu restul de supă se prepară orezul.

Orezul în prealabil ales, spălat, scurs bine de apă se căleşte în jumă­tate din untură, se stinge cu supă fierbinte (1 l supă), se potriveşte de sare, se acoperă şi se ţine pe foc slab sau la cuptor circa 20 min. Intre timp, cu restul de untură şi făină se prepară sosul: făina şi restul de untură se pun într-o cratiţă, se căleşte 5-6 min, după care se stinge cu 1 l de supă (zeama de la fiertul cărnii) şi se lasă să fiarbă pînă se leagă ca o smantană, se potriveşte de sare, se adaugă gălbenuşurile de ouă şi, după gust, se mai adaugă sare sau zeamă de lămaie.

La servire, orezul se pune cu un polonic sau cu o ceaşcă unsă în care se presează bine apoi se răstoarnă pe rand pe un platou sau direct în farfurie, iar alături se aşază carnea peste care se toarnă sosul.
Pentru un gust mai bun, se poate stropi pe deasupra cu unt topit, iar peste orez se mai poate presăra şi caşcaval ras.


Tag-uri: blanchet, carne de vitel, orez, untura



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :