Statistics:
Visits: 1,168 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Blanchet din carne de vitel cu sos alb si orez
Q: | Intreaba despre Blanchet din carne de vitel cu sos alb si orez |
Ingrediente
1 kg carne de viţel, 250 g orez, 100 g untură, 50 g unt, 100 g făină, 1 ceapă, 1 morcov, 1/2 ţelină, 2 ouă, lămaie.
Mod de preparare
Carnea de viţel se taie în bucăţi (cate 2 la porţie), se spală, se pune într-un vas cu apă şi se ţine pe foc pană se formează spuma (fără să dea în clocot), apoi imediat se scurge şi se spală bine (atat carnea cat şi vasul). Se pune din nou la fiert în oală, cu apă şi sare. în timp, de cate ori apare spuma se îndepărtează, apoi se adaugă zarzavatul crestat la capete şi se fierb împreună pană ce carnea este gata. Cantitatea de supă trebuie sa fie cam 2 l, din care cu 1 l de supă se stinge sosul, iar cu restul de supă se prepară orezul.
Orezul în prealabil ales, spălat, scurs bine de apă se căleÅŸte în jumăÂtate din untură, se stinge cu supă fierbinte (1 l supă), se potriveÅŸte de sare, se acoperă ÅŸi se Å£ine pe foc slab sau la cuptor circa 20 min. Intre timp, cu restul de untură ÅŸi făină se prepară sosul: făina ÅŸi restul de untură se pun într-o cratiţă, se căleÅŸte 5-6 min, după care se stinge cu 1 l de supă (zeama de la fiertul cărnii) ÅŸi se lasă să fiarbă pînă se leagă ca o smantană, se potriveÅŸte de sare, se adaugă gălbenuÅŸurile de ouă ÅŸi, după gust, se mai adaugă sare sau zeamă de lămaie.
La servire, orezul se pune cu un polonic sau cu o ceaşcă unsă în care se presează bine apoi se răstoarnă pe rand pe un platou sau direct în farfurie, iar alături se aşază carnea peste care se toarnă sosul.
Pentru un gust mai bun, se poate stropi pe deasupra cu unt topit, iar peste orez se mai poate presăra şi caşcaval ras.
1 kg carne de viţel, 250 g orez, 100 g untură, 50 g unt, 100 g făină, 1 ceapă, 1 morcov, 1/2 ţelină, 2 ouă, lămaie.
Mod de preparare
Carnea de viţel se taie în bucăţi (cate 2 la porţie), se spală, se pune într-un vas cu apă şi se ţine pe foc pană se formează spuma (fără să dea în clocot), apoi imediat se scurge şi se spală bine (atat carnea cat şi vasul). Se pune din nou la fiert în oală, cu apă şi sare. în timp, de cate ori apare spuma se îndepărtează, apoi se adaugă zarzavatul crestat la capete şi se fierb împreună pană ce carnea este gata. Cantitatea de supă trebuie sa fie cam 2 l, din care cu 1 l de supă se stinge sosul, iar cu restul de supă se prepară orezul.
Orezul în prealabil ales, spălat, scurs bine de apă se căleÅŸte în jumăÂtate din untură, se stinge cu supă fierbinte (1 l supă), se potriveÅŸte de sare, se acoperă ÅŸi se Å£ine pe foc slab sau la cuptor circa 20 min. Intre timp, cu restul de untură ÅŸi făină se prepară sosul: făina ÅŸi restul de untură se pun într-o cratiţă, se căleÅŸte 5-6 min, după care se stinge cu 1 l de supă (zeama de la fiertul cărnii) ÅŸi se lasă să fiarbă pînă se leagă ca o smantană, se potriveÅŸte de sare, se adaugă gălbenuÅŸurile de ouă ÅŸi, după gust, se mai adaugă sare sau zeamă de lămaie.
La servire, orezul se pune cu un polonic sau cu o ceaşcă unsă în care se presează bine apoi se răstoarnă pe rand pe un platou sau direct în farfurie, iar alături se aşază carnea peste care se toarnă sosul.
Pentru un gust mai bun, se poate stropi pe deasupra cu unt topit, iar peste orez se mai poate presăra şi caşcaval ras.
Tag-uri: blanchet, carne de vitel, orez, untura |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 03 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :