Statistics:
Visits: 782 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Blanchet de pasare cu orez
Q: | Intreaba despre Blanchet de pasare cu orez |
Ingrediente :
Carne de pasăre 1 kg, morcovi 100 g, ţelînă 100 g, ceapă 100 g, unt 175 g, făină 75 g, orez 300 g, ouă 2 buc, lămaie 100 g, sare.
Mod de preparare :
Pasărea se porţionează şi se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează cat este necesar şi se adaugă zarzavatul de supă şi ceapa. Când pasărea este fiartă, se scoate într-un vas, iar supa se strecoară. Din 75 g unt, făină şi supă se prepară un sos alb, care se fierbe 15 min. şi se strecoară printr-o etamină. Zeama de lămaie şi gălbenuşurile se amestecă bine cu o parte din sosul alb, apoi se toarnă peste restul de sos şi se lasă să mai dea cateva clocote. În untul rămas se căleşte orezul, care a fost ales, spălat şi scurs bine, stingându-se din când în când cu puţină supă. Se adaugă apoi la orez circa 900 ml supă şi se dă vasul la cuptor timp de 20 min. La servit, la fiecare porţie se pune cate o bucată de carne de pasăre, o cantitate de orez şi două linguri de sos.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Carne de pasăre 1 kg, morcovi 100 g, ţelînă 100 g, ceapă 100 g, unt 175 g, făină 75 g, orez 300 g, ouă 2 buc, lămaie 100 g, sare.
Mod de preparare :
Pasărea se porţionează şi se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează cat este necesar şi se adaugă zarzavatul de supă şi ceapa. Când pasărea este fiartă, se scoate într-un vas, iar supa se strecoară. Din 75 g unt, făină şi supă se prepară un sos alb, care se fierbe 15 min. şi se strecoară printr-o etamină. Zeama de lămaie şi gălbenuşurile se amestecă bine cu o parte din sosul alb, apoi se toarnă peste restul de sos şi se lasă să mai dea cateva clocote. În untul rămas se căleşte orezul, care a fost ales, spălat şi scurs bine, stingându-se din când în când cu puţină supă. Se adaugă apoi la orez circa 900 ml supă şi se dă vasul la cuptor timp de 20 min. La servit, la fiecare porţie se pune cate o bucată de carne de pasăre, o cantitate de orez şi două linguri de sos.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :