FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,183
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Blanchet de pui

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Blanchet de pui

 Q:   Intreaba despre Blanchet de pui       
Blanchet de puiIngrediente

1 kg pui. 200 g orez, 150 g unt, 100 g făină, 2 ouă, 1 lămaie, 1 morcov, 112 ceapă, 1/2 ţelină sau rădăcină de pătrunjel.

Mod de preparare

Blanchetul se poate pregăti din orice fel de carne de pasăre. Pasărea se pregăteşte la fel ca in reţeta precedentă, punandu-se insă la fiert ceva mai multă apă, ca să ajungă atat pentru sos cat şi pentru stins orezul necesar ca garnitură. Zarzavatul se adaugă numai pentru a da gust supei.

Sosul se prepară cu jumătate din unt, făină şi se stinge cu supă. Orezul, spălat si scurs, se prăjeşte in restul de unt cateva minute, fără să se rumenească, şi se stinge cu supă (la 1 parte orez se pun 3 părţi supă), după care se ţine pe marginea plitei, acoperit, timp de 20 min, să se umfle.

La servire, orezul se pune intr-o ceaşcă sau intr-un polonic uns sau udat cu supă şi se presează ca să capete o formă rotundă, după care se răstoarnă in jurul bucăţilor de pui cu sos şi se stropeşte pe deasupra cu grăsimea stransă de la supa in care a fiert puiul (mai ales dacă este gras).


Tag-uri: blanchet, pui, orez



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 20 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :