Statistics:
Visits: 1,183 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Blanchet de pui
Q: | Intreaba despre Blanchet de pui |
Ingrediente
1 kg pui. 200 g orez, 150 g unt, 100 g făină, 2 ouă, 1 lămaie, 1 morcov, 112 ceapă, 1/2 ţelină sau rădăcină de pătrunjel.
Mod de preparare
Blanchetul se poate pregăti din orice fel de carne de pasăre. Pasărea se pregăteşte la fel ca in reţeta precedentă, punandu-se insă la fiert ceva mai multă apă, ca să ajungă atat pentru sos cat şi pentru stins orezul necesar ca garnitură. Zarzavatul se adaugă numai pentru a da gust supei.
Sosul se prepară cu jumătate din unt, făină şi se stinge cu supă. Orezul, spălat si scurs, se prăjeşte in restul de unt cateva minute, fără să se rumenească, şi se stinge cu supă (la 1 parte orez se pun 3 părţi supă), după care se ţine pe marginea plitei, acoperit, timp de 20 min, să se umfle.
La servire, orezul se pune intr-o ceaşcă sau intr-un polonic uns sau udat cu supă şi se presează ca să capete o formă rotundă, după care se răstoarnă in jurul bucăţilor de pui cu sos şi se stropeşte pe deasupra cu grăsimea stransă de la supa in care a fiert puiul (mai ales dacă este gras).
1 kg pui. 200 g orez, 150 g unt, 100 g făină, 2 ouă, 1 lămaie, 1 morcov, 112 ceapă, 1/2 ţelină sau rădăcină de pătrunjel.
Mod de preparare
Blanchetul se poate pregăti din orice fel de carne de pasăre. Pasărea se pregăteşte la fel ca in reţeta precedentă, punandu-se insă la fiert ceva mai multă apă, ca să ajungă atat pentru sos cat şi pentru stins orezul necesar ca garnitură. Zarzavatul se adaugă numai pentru a da gust supei.
Sosul se prepară cu jumătate din unt, făină şi se stinge cu supă. Orezul, spălat si scurs, se prăjeşte in restul de unt cateva minute, fără să se rumenească, şi se stinge cu supă (la 1 parte orez se pun 3 părţi supă), după care se ţine pe marginea plitei, acoperit, timp de 20 min, să se umfle.
La servire, orezul se pune intr-o ceaşcă sau intr-un polonic uns sau udat cu supă şi se presează ca să capete o formă rotundă, după care se răstoarnă in jurul bucăţilor de pui cu sos şi se stropeşte pe deasupra cu grăsimea stransă de la supa in care a fiert puiul (mai ales dacă este gras).
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :