Statistics:
Visits: 1,331 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cozonac cu branza de vaci
Q: | Intreaba despre Cozonac cu branza de vaci |
Ingrediente
Pentru aluat:
600 g faina, 30 g drojdie, 3-4 oua, 200 g zahar, 100 g unt, 2-3 linguri de ulei, 1 pahar de lapte, un praf de sare.
Pentru umplutura:
800 g branza de vaci, 200 g zahar, 1 lingura de faina, 3-4 oua, 1 lingura de gris, 100 g stafide, coaja de lamaie rasa, zahar vanilat, sare, 50 g unt, 100 g smantana.
Mod de preparare
Aluatul se prepara la fel ca cel pentru cozonaci. Din el se intinde pe planseta unsa cu ulei o foaie groasa de 1 cm si de marimea fundului formei in care se va coace.
Se ia o forma rotunda din cele mai mari, se unge cu unt, se presara cu pesmet alb fin si pe fundul formei se aseaza foaia de aluat, apoi se mai ia o bucata de aluat, se pune pe planseta si se intinde in forma cilindrica de grosimea unui creion.
Aceasta se pune in doua, se rasuceste ca un snur, se aseaza peste foaia de aluat de jur-imprejurul ei, ca un fel de bordura lipita de peretii formei si se lasa sa creasca acoperita cu un servet si tinuta la loc caldut.
Separat, branza scursa bine de apa se da prin sita sau se zdrobeste, se amesteca adaugand pe rand galbenusurile, untul topit, smantana, zaharul, sare, coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat si stafidele spalate.
Se amesteca si la urma se adauga:
albusurile batute spuma, faina, grisul, se amesteca din nou si se pune in tava captusita cu aluat, intinzand-o uniform.
Se presara pe deasupra cu stafide si se unge cu ou. Deasupra umpluturii se poate aranja din aluat intins si rasucit un grilaj (ca o sita cu ochiuri mari). Se introduce in cuptorul cu foc moderat sa se rumeneasca bine, fara sa se arda.
Pentru aluat:
600 g faina, 30 g drojdie, 3-4 oua, 200 g zahar, 100 g unt, 2-3 linguri de ulei, 1 pahar de lapte, un praf de sare.
Pentru umplutura:
800 g branza de vaci, 200 g zahar, 1 lingura de faina, 3-4 oua, 1 lingura de gris, 100 g stafide, coaja de lamaie rasa, zahar vanilat, sare, 50 g unt, 100 g smantana.
Mod de preparare
Aluatul se prepara la fel ca cel pentru cozonaci. Din el se intinde pe planseta unsa cu ulei o foaie groasa de 1 cm si de marimea fundului formei in care se va coace.
Se ia o forma rotunda din cele mai mari, se unge cu unt, se presara cu pesmet alb fin si pe fundul formei se aseaza foaia de aluat, apoi se mai ia o bucata de aluat, se pune pe planseta si se intinde in forma cilindrica de grosimea unui creion.
Aceasta se pune in doua, se rasuceste ca un snur, se aseaza peste foaia de aluat de jur-imprejurul ei, ca un fel de bordura lipita de peretii formei si se lasa sa creasca acoperita cu un servet si tinuta la loc caldut.
Separat, branza scursa bine de apa se da prin sita sau se zdrobeste, se amesteca adaugand pe rand galbenusurile, untul topit, smantana, zaharul, sare, coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat si stafidele spalate.
Se amesteca si la urma se adauga:
albusurile batute spuma, faina, grisul, se amesteca din nou si se pune in tava captusita cu aluat, intinzand-o uniform.
Se presara pe deasupra cu stafide si se unge cu ou. Deasupra umpluturii se poate aranja din aluat intins si rasucit un grilaj (ca o sita cu ochiuri mari). Se introduce in cuptorul cu foc moderat sa se rumeneasca bine, fara sa se arda.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :