FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,326
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cozonac cu branza de vaci

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Cozonac cu branza de vaci

 Q:   Intreaba despre Cozonac cu branza de vaci       
Cozonac cu branza de vaci Ingrediente

Pentru aluat:
600 g faina, 30 g drojdie, 3-4 oua, 200 g zahar, 100 g unt, 2-3 linguri de ulei, 1 pahar de lapte, un praf de sare.

Pentru umplutura:
800 g branza de vaci, 200 g zahar, 1 lingura de faina, 3-4 oua, 1 lingura de gris, 100 g stafide, coaja de lamaie rasa, zahar vanilat, sare, 50 g unt, 100 g smantana.

Mod de preparare

Aluatul se prepara la fel ca cel pentru cozonaci. Din el se intinde pe planseta unsa cu ulei o foaie groasa de 1 cm si de marimea fundului formei in care se va coace.

Se ia o forma rotunda din cele mai mari, se unge cu unt, se presara cu pesmet alb fin si pe fundul formei se aseaza foaia de aluat, apoi se mai ia o bucata de aluat, se pune pe planseta si se intinde in forma cilindrica de grosimea unui creion.

Aceasta se pune in doua, se rasuceste ca un snur, se aseaza peste foaia de aluat de jur-imprejurul ei, ca un fel de bordura lipita de peretii formei si se lasa sa creasca acoperita cu un servet si tinuta la loc caldut.

Separat, branza scursa bine de apa se da prin sita sau se zdrobeste, se amesteca adaugand pe rand galbenusurile, untul topit, smantana, zaharul, sare, coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat si stafidele spalate.

Se amesteca si la urma se adauga:
albusurile batute spuma, faina, grisul, se amesteca din nou si se pune in tava captusita cu aluat, intinzand-o uniform.

Se presara pe deasupra cu stafide si se unge cu ou. Deasupra umpluturii se poate aranja din aluat intins si rasucit un grilaj (ca o sita cu ochiuri mari). Se introduce in cuptorul cu foc moderat sa se rumeneasca bine, fara sa se arda.


Tag-uri: cozonac, branza, vaci



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 05 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :