Statistics:
Visits: 1,003 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Placinta cu branza de vaci
Q: | Intreaba despre Placinta cu branza de vaci |
Ingrediente
Pentru aluat:
500 g faina, 250 g unt, 50 g zahar, 1 varf de cutit praf de copt si putina sare.
Pentru umplutura:
400 g branza de vaci, 3-4 oua, 100 g smantana groasa, 50 g unt, 100 g zahar, 1 lingura gris, 1 pachetel zahar vanilat, 60-100 g stafide, coaja de lamaie sau de portocala rasa.
Mod de preparare
Se pun intr-un castron untul moale, faina, zaharul, praful de copt, sare si se amesteca bine. Se lasa aluatul la rece 30—40 min, dupa care se imparte in doua jumatati.
Din prima jumatate, pe o planseta presarata cu faina, se intinde o foaie de marimea tavii in care se coace placinta. Se aseaza in tava si deasupra se pune un strat de umplutura preparata din branza de vaci amestecata cu zaharul, galbenusurile, smantana, untul topit, grisul, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa, stafidele oparite si la urma se introduc in aceasta compozitie albusurile batute spuma, amestecand usor pana la incorporarea in restul compozitiei.
Stratul de umplutura se acopera cu foaia preparata din restul de aluat, se unge pe deasupra cu ou batut si se introduce in cuptorul incalzit potrivit. Cand s-a copt, se presara cu zahar pudra, se taie in bucati si se aseaza pe platou.
Pentru aluat:
500 g faina, 250 g unt, 50 g zahar, 1 varf de cutit praf de copt si putina sare.
Pentru umplutura:
400 g branza de vaci, 3-4 oua, 100 g smantana groasa, 50 g unt, 100 g zahar, 1 lingura gris, 1 pachetel zahar vanilat, 60-100 g stafide, coaja de lamaie sau de portocala rasa.
Mod de preparare
Se pun intr-un castron untul moale, faina, zaharul, praful de copt, sare si se amesteca bine. Se lasa aluatul la rece 30—40 min, dupa care se imparte in doua jumatati.
Din prima jumatate, pe o planseta presarata cu faina, se intinde o foaie de marimea tavii in care se coace placinta. Se aseaza in tava si deasupra se pune un strat de umplutura preparata din branza de vaci amestecata cu zaharul, galbenusurile, smantana, untul topit, grisul, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa, stafidele oparite si la urma se introduc in aceasta compozitie albusurile batute spuma, amestecand usor pana la incorporarea in restul compozitiei.
Stratul de umplutura se acopera cu foaia preparata din restul de aluat, se unge pe deasupra cu ou batut si se introduce in cuptorul incalzit potrivit. Cand s-a copt, se presara cu zahar pudra, se taie in bucati si se aseaza pe platou.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :