Statistics:
Visits: 1,117 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Prajitura din aluat dospit cu caise
Q: | Intreaba despre Prajitura din aluat dospit cu caise |
Aluatul se prepara la fel ca in reteta "Cozonac Simplu", in plus fiind necesare:
unt sau ulei, caise, zahar tos, zahar vanilat.
Pe fundul unei tavi de aproximativ 40 cm lungime si 25 cm latime, unsa cu grasime, se intinde o foaie de cozonac (aluat crescut) groasa de 1,5 cm.
Apoi se unge foaia cu unt topit, peste ea se aseaza jumatati de caise cu partea taiata in sus si peste ele se presara zahar tos. Se lasa sa creasca 10—20 min, dupa care se introduce in cuptor.
Cand este gata se presara deasupra cu zahar pudra vanilat si se taie in bucati. Cine doreste aplica deasupra caiselor un gratar format din acelasi aluat, care se unge, cu ou inainte de a se introduce placinta in cuptor.
unt sau ulei, caise, zahar tos, zahar vanilat.
Pe fundul unei tavi de aproximativ 40 cm lungime si 25 cm latime, unsa cu grasime, se intinde o foaie de cozonac (aluat crescut) groasa de 1,5 cm.
Apoi se unge foaia cu unt topit, peste ea se aseaza jumatati de caise cu partea taiata in sus si peste ele se presara zahar tos. Se lasa sa creasca 10—20 min, dupa care se introduce in cuptor.
Cand este gata se presara deasupra cu zahar pudra vanilat si se taie in bucati. Cine doreste aplica deasupra caiselor un gratar format din acelasi aluat, care se unge, cu ou inainte de a se introduce placinta in cuptor.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :