Statistics:
Visits: 1,045 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
O reteta pentru tarte cu branza
Q: | Intreaba despre O reteta pentru tarte cu branza |
Se prepara un aluat din 125 g unt, 250 g faina, 1 lingura untura, 1/2 pahar apa, sare un varf de cutit. Umplutura se prepara din 300 g branza de vaci, 4-5 linguri cascaval ras, 3 oua, 2-3 linguri lapte si sare.
Se prepara un aluat din unt, untura, faina, apa si sare, se framânta bine, dupa care se lasa la rece o zi sau cel putin cateva ore inainte de a forma tartele.
Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm, din care se taie cu o forma , rotunda sau cu un pahar, rotocoale. Se ung forme mici speciale pentru tarte, se presara cu faina si se imbraca cu aceste rotocoale care se apasa ca sa se prinda bine de forma. Din resturile ramase de la formarea rotogoalelor se intinde din nou o foaie.
Umplutura se face cu branza de vaci si cascaval, care se freaca bine cu o lingura de lemn si se adauga putin lapte ca sa devina cremoasa. Se pun apoi ouale, unul cate unul, sarea si cine doreste, poate adauga si putin piper pentru ca umplutura sa fie mai picanta.
Se amesteca bine in continuare pana ce umplutura capata consistenta unei smantani groase. Se umplu tartele pe trei sferturi, lasand astfel loc sa creasca. Se aseaza formele pe o tava la cuptor.
Cand sunt gata se desprind usor de forme si se scot pe un platou. Se servesc calde la masa.
Se prepara un aluat din unt, untura, faina, apa si sare, se framânta bine, dupa care se lasa la rece o zi sau cel putin cateva ore inainte de a forma tartele.
Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm, din care se taie cu o forma , rotunda sau cu un pahar, rotocoale. Se ung forme mici speciale pentru tarte, se presara cu faina si se imbraca cu aceste rotocoale care se apasa ca sa se prinda bine de forma. Din resturile ramase de la formarea rotogoalelor se intinde din nou o foaie.
Umplutura se face cu branza de vaci si cascaval, care se freaca bine cu o lingura de lemn si se adauga putin lapte ca sa devina cremoasa. Se pun apoi ouale, unul cate unul, sarea si cine doreste, poate adauga si putin piper pentru ca umplutura sa fie mai picanta.
Se amesteca bine in continuare pana ce umplutura capata consistenta unei smantani groase. Se umplu tartele pe trei sferturi, lasand astfel loc sa creasca. Se aseaza formele pe o tava la cuptor.
Cand sunt gata se desprind usor de forme si se scot pe un platou. Se servesc calde la masa.
Tag-uri: tarte, branza. aluat |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 24 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :