FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 850
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Vinete impanate

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Vinete impanate

 Q:   Intreaba despre Vinete impanate       
Vinete impanate Ingrediente :

Vinete 2 kg, ulei 350 g, ceapă 2 kg, ardei graşi 300 g, morcovi 300 g, ţelină 100 g, roşii 1,5 g, bulion de tomate 100 g, usturoi 100 g, mărar 4 leg, vin 200 ml, piper, frunze de ţelină, sare.

Mod de preparare :

Se aleg vinete mici, se taie cotorul şi se curăţă cate o fîşie de coajă în lungime pe fiecare din cele patru părţi. Se despică fiecare vînătă în lungime, despicarea făcandu-se pe locurile curăţate de coajă, fără a se desface vinetele pînă la capăt. Se opăresc în apă fierbinte timp de circa 10 min., se scot din apă, se aşază între două funduri de lemn puţin înclinate ca să s» scurgă sucul amar şi se presează puţin. Se împănează apoi cu usturoi laturile necrestate. Se taie peştişori cantitatea d e 1,5 kg ceapă, se căleşte în ulei, se adaugă ardeii graşi, morcovii şi ţelină, toate tăiate julien, usturoiul tăiat felii, mărarul tocat, piperul şi sarea. Se ia vasul de pe foc şi se umplu cu această rompoziţie vinetele prin crestăturile făcute. Se leagă vinetele cu frunze de ţelină opărite. Se baga vasul la cuptor timp de 15 min. Se prepară un sos din uleiul rămas, ceapa rămasă în bulion, se stinge cu puţină apă şi se toarnă peste vinete. Se curăţă roşiile de pieliţe şi seminţe, se taie în două şi se pun peste vinete. Se toarnă pe deasupra vinul şi se presară cu restul de mărar. Se introduce vasul din nou la cuptor timp de 45 minute.


Tag-uri: vinete, tomate, bulion, usturoi, marar, vin



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 11 May '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :